Stiri

7 octombrie 2019 Qatar isi deschide portile pentru editia inaugurala a Jocurilor Mondiale pe plaja

Romania se numara printre cele 97 de tari cu sportivi calificati la editia  inaugurala a Jocurilor Mondiale pe plaja organizata de Asociatia Comitetelor Nationale Olimpice (ANOC) care se va desfasura la Doha, in Qatar intre 11 si 16 octombrie a.c..

Peste 1200 de sportivi din 35 de tari din Europa, 21 din Asia, 19 din America, 17 din Africa si cinci din Oceania se vor intrece la 16 discipline sportive: aquathlon, o combinatie de alergare si inot, inot in ape libere pe o distanta de 5 km, bouldering (alpinism pe stanca), handbal pe plaja, karate kata individual, kiteboarding, park skateboarding, fotbal pe plaja, tenis pe plaja, baschet 3x3, volei pe plaja 4x4 , lupte pe plaja, schi nautic sarituri si wakeboarding, surfing cu shortboard si longboard.

Romania va fi reprezentata la lupte pe plaja de Stefan Coman (70 kg), Madalin Manzala (80 kg), Mihai Palaghia (90 kg), Rares Chintoan (+90 kg), Stefania Priceputu (50 kg), Kateryna Zhydachevska (60 kg), Adina Popescu (70 kg), Catalina Axente (+70 kg)  -  antrenor Alin Grigore si la aquathlon de Antonela Manac si Rebecca Pojar - antrenor Peter Klosz.

Majoritatea intrecerilor vor avea loc pe plaja Katara din Doha. In Complexul Sportiv Al – Gharafa vor avea loc voleiul si handbalul pe plaja, concursurile de skateboarding si bouldering se vor desfasura in Aspire Zone, iar pe canalul Ritz Carlton vor avea loc intrecerile de sarituri schi nautic si de wakeboard. In San Diego, gazda initiala a Jocurilor Mondiale pe plaja care s-a retras din motive financiare, se vor desfasura totusi intrecerile de surfing deoarece Qatar nu are conditii adecvate.

Jassim Rashid Al Buenain, directorul general al Jocurilor a spus ca editia inaugurala a ANOC World Beach Games a fost conceputa pentru a promova sporturi noi si vedete noi pentru o noua generatie de fani sportivi. “Ne putem astepta la o mare sarbatoare a sportului în Qatar, unde toate nationalitatile se vor reuni în numele fair play-ului pentru sase zile de sport de clasa mondiala”, a declarat Jassim Rashid Al Buenain.