You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Samuraii Gianina Beleaga si Ionela Cozmiuc au calificat Romania la dublu vasle categorie usoara, la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

La Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz (Austria) samuraii Gianina Beleaga si Ionela Cozmiuc s-au calificat in finala competitiei si au asigurat prezenta Romaniei in proba feminina de dublu vasle categorie usoara de la  Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

Incluse in "Samurai 2020", programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la cea de a XXXII-a editie de vara a Jocurilor Olimpice - Tokyo 2020, canotoarele tricolore au mari sanse de a participa pentru a doua oara consecutiv la o editie a Jocurilor Olimpice, dupa Rio 2016.

Ambele sportive care au calificat la Tokyo 2020 barca de dublu vasle categorie usoara a Romaniei au inregistat performante notabile inca de la varsta junioratului.

Gianina Elena Beleaga este dubla campioana mondiala de junioare, in 2012 si 2013,  in proba de opt rame cu carmaci (8+), unde a fost si campioana europeana in 2013, iar colega sa Ionela Cozmiuc (Lehaci, inainte de casatoria cu canotorul Marius Vasile Cozmiuc) a cucerit medalii de argint la Campionatele Mondiale din 2012, la dublu vasle (2x) si la Campionatele Europene de juniori din 2011, la 2x, si la CE 2013, la simplu vasle (1x).

In 2017, tandemul Beleaga /Cozmiuc a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului la Campionatele Mondiale de la Sarasota-Bradenton (SUA), cucerind primul aur mondial pentru Romania la dublu vasle categorie usoara dupa 18 ani.

La Rio 2016, echipajul Gianina Beleaga / Ionela Cozmiuc s-a clasat pe locul 8.

Up-date: In finala feminina de dublu vasle categorie usoara, echipajul tricolor format din Ionela-Livia Cozmiuc si Gianina-Elena Beleaga, a ocupat locul 4, dupa Noua Zeelanda, Olanda si Marea Britanie. 

Galerie foto