Stiri

28 iunie 2019 Victorie Romania in semifinala echipelor la tenis de masa! Samara, Dodean si Szocs vor lupta maine pentru aurul JE Minsk 2019 si biletele pentru Tokyo 2019

Victorie de senzatie, cu 3-2, a echipei de tenis de masa a Romaniei in fata Ungariei, in semifinala Jocurilor Europene de la Minsk. La capatul a patru ore si jumatate, sustinute frenetic din tribune de colegii din TEAM ROMANIA, in frunte cu medaliatii cu aur de la tir si canoe, de Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, George Boroi, secretarul general al COSR, si oficiali COSR, de ambasadorul Romaniei in Belarus, Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro si Bernadette Szocs s-au calificat in finala JE MINSK 2019.

„A fost ceva incredibil” a spus cu lacrimi in ochi Dana Dodean, dupa meci. „Am jucat de multe de ori cu Georgina Pota si n-am invins-o decat o singura data cu multi, multi ani in urma. Am batut-o acum, la primul meu meci de simplu pe care l-am jucat la aceasta competitie. Sustinerea de senzatie din tribune mi-a dat o forta teribila, iar cand mi-a fost foarte foarte greu, m-am gandit la fetita mea. Ea m-a ajutat sa castig”.

Berni Szocs a castigat ambele meciuri de simplu si este increzatoare in fortele echipei pentru marea confruntare din finala cu Germania. „Va fi greu dar suntem foarte  motivate si speram sa castigam”, a spus Berni.

„Fetele au demonstrat ca sunt o echipa frumoasa si unita si ca sunt in stare sa reinvie in momente cheie, cand putini cred in victoria lor. Astazi am pierdut sansa la dublu, am pierdut sansa Elizei, conducand de fiecare data. Berni a confirmat insa asteptarile, castigand doua meciuri, iar Dana s-a autodepasit si a adus victoria pentru Romania ”, a declarat Viorel Filimon, antrenorul echipei feminine de tenis de masa a Romaniei.

Maine de la ora 13:00, Romania va intalni puternica echipa a Germaniei, cu doua chinezoaice in formatie, antrenata de o chinezoaica.