You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ambasadorul Chinei in Romania, vizita diplomatica la Casa Olimpica

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Mihai Covaliu s-a intalnit astazi cu Jiang Yu, Ambasadorul Chinei in Romania. Vizita a avut loc la Casa Olimpica si a avut ca tema un viitor protocol de colaborare dintre COSR si Comitetul Olimpic din China.

Parteneriatul dintre cele doua comitete nationale va avea ca tema atat colaborarea pentru Jocurile Olimpice Beijing 2022, cat si sustinerea Romaniei pentru  viitoarea candidatura la organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret Brasov 2024.  Partea chineza s-a aratat interesata de capitolul tehnic in proiectul de organizare si a acceptat sa vizitize, alaturi de presedintele COSR si autoritatile locale, bazele din Brasov, Rasnov, Poiana Brasov si Cheile Gradistei. 

Totodata, s-a convenit ca ar fi benefice stagii de pregatire comuna pentru sportivi si antrenori, in China si in Romania. Un alt capitol discutat a fost parteneriatul dintre Univiersitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport Bucuresti si Universitatea de Stat de Educatie Fizica si Sport de la Beijing pentru doua discipline, handbal si scrima.

 

Galerie foto