Stiri

17 aprilie 2019 Flacara FOTE Baku 2019 a fost aprinsa la Roma

Cu 100 de zile inainte de  startul editiei de vara a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care va avea loc la Baku, in Azerbaidjan, a fost aprinsa Flacara Pacii - Flacara competitiei. Evenimentul a avut loc in cadrul unei ceremonii organizate de Asociatia Comitetelor Olimpice Europene (EOC) impreuna cu Comitetul de Organizare a FOTE Baku 2019, in incinta sitului istoric Ara Pacis din Roma. 

Ara Pacis este cel mai vechi templu din lume, construit de Imparatul Augustus in sec. 9 d.H. in onoarea valorilor Pacii si Fraternitatii. 
Festivalul Olimpic al Tineretului European este o celebrare a tineretii, sperantei si pacii, pentru tot ce are umanitatea mai bun, urmand idealurile olimpice de excelenta, prietenie si respect.
 
Toate acestea sunt reprezentate de Flacara Pacii si istoricul Maslin de Aur, care simbolizeaza radacinile adanci ale Festivalului, crengile sale fiind o umbrela deschisa, gata sa-i primeasca pe sportivii tuturor Comitetelor Nationale Olimpice Europene. La Jocurile Olimpice antice nu existatu medalii sau purtarea tortei in stafeta, dar invingatorii erau onorati cu ramuri si cununi de maslin.

La ceremonie au fost prezenti presedintele EOC Janez Kocijančič, ministrul tineretului si sportului din Republica Azerbaijan Azad Rahimov si alti demnitari.