Stiri

15 aprilie 2019 Halterofilii romani au incheiat cu 14 medalii Europenele de la Batumi! Doi samurari au urcat de sase ori pe prima treapta a podiumului continental

La Campionatele Europene de haltere care au avut loc la Batumi, in Georgia, romanii au obtinut 14 medalii, dintre care sase de aur, trei de argint si cinci de bronz, si puncte importante contand pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Elena Andries  si Loredana Toma, sportivele incluse in "Samurai 2020", programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la cea de a XXXII-a edite de vara a JO - Tokyo 2020, au urcat de sase ori pe prima treapta a podiumului.

In limitele categoriei 49 kg, Elena Andries a cucerit trei medalii de aur, iar Loredana Toma (64 kg) a castigat trei titluri continentale, la smuls, aruncat si total. Tot la 64 kg, Irina Lepsa a obtinut doua medalii de argint (la smuls si total) si una de bronz (la aruncat), iar Madalina Bianca Molie (71 kg) si-a adjudecat argintul, la smuls, si bronzul, la total. Medalii de bronz au mai obtinut  Cosmina Pana (45 kg),  la stilul aruncat, Cristian Marian Luca (55 kg), la smuls si Sorina Hulpan (59 kg), la aruncat.

Nicolae Onica (96 kg), cel de-al treilea samurai care a participat la CE de la Batumi, ultimul roman intrat in competitia continentala de haltere, a ratat primele doua incercari la 160 kg, la stilul smuls, iar apoi a renuntat din cauza unei accidentari. Nicolae Onica a fost declarant cel mai bun sportiv al Federatiei Romane de Haltere in 2018, dupa ce a cucerit doua medalii de aur, la aruncat si total si una de argint, la smuls, in limitele categorie 94 kg, la Campionatele Europene de la Izvorani, si o medalie de bronz la categoria 96 kg, la total, la Campionatele Mondiale de la Asgabat (Turkmenistan).