You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace 2019, celebrata la Scoala Gimnaziala 162

Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace va fi celebrata in acest an in Bucuresti, pe data de 5 aprilie, in Sala de Sport a Scolii Gimnaziale nr. 162 unde vor fi amenajate cinci ateliere de lucru pentru  scrima, judo, gimnastica, tenis de masa si baschet 3x3. La fiecare atelier, cate 20 de elevi de la cinci scoli gimnaziale din Bucuresti vor fi initiati in tainele sporturilor pe care le iubesc de un sportiv de performanta si doi studenti de la Academia de Educatie Fizica si Sport.

La evenimentul sustinut de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin Academia Olimpica Romana (AOR), cu sprijinul celor sase filiale de sector ale AOR Bucuresti, vor fi prezenti George Boroi, sceretarul general al COSR, Simona Tabara Amanar, director AOR, directori si secretari ai filialei AOR Bucuresti, campioni olimpici, mondiali si europeni la cele cinci sporturi olimpice si alti invitati de seama.

In anul 2013, Adunarea Generala a Natiunilor Unite, cu sustinerea Comitetului International Olimpic (CIO), a declarat ziua de 6 aprilie drept Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace (IDSPD), iar din 2014, aceasta Zi a fost celebrata in fiecare an. Pe data de 6 aprilie, in intreaga lume se aniverseaza puterea sportului de a schimba societatea, de a dezvolta comunitatile, de a incuraja echitatea si incluziunea, precum si de a promova pacea si buna intelegere intre oameni, comunitati si natiuni.

An de an, ziua de 6 aprilie a crescut in importanta si popularitate, peste 850 evenimente fiind inregistrate in intreaga lume, evenimente care se regasesc si pe platforma digitala www.april6.org.

In aceasta frumoasa Zi, a pacii si bucuriei, se va desfasura si campania Cartonasul Alb, o actiune internationala digitala creata pentru promovarea valorilor pozitive si constructive. Anual, milioane de oameni reuniti prin retele de socializare, arata un cartonas alb, gest preluat de la arbitri, simbolizand forta pozitiva a sportului, in contrast cu cartonasul rosu, care are semnificatia de grava incalcare a normelor sportive.
Gestul, prin care se demonstreaza incluziunea, egalitatea si pacea, este un simbol al Zilei de 6 aprilie, iar cei care doresc il pot promova folosind hashtag-urile #peaceandsport#WhiteCard#IDSDP2019.

 

Galerie foto