Stiri

11 februarie 2019 Vremea rea a creat probleme tuturor participantilor la intrecerile pe zapada de la FOTE

Conditiile meteo nefavorabile au creat probleme tuturor sportivilor care au concurat la  sporturile pe zapada in prima zi competitionala a celei de-a XIV-a editii de iarna a  Festivalului Olimpic al Tineretului European - FOTE Sarajevo&Sarajevo de Est 2019. Ploaia rece de dimineata s-a transformat mai intai in lapovita, iar spre dupa-amiaza, in ninsoare abundenta.

Cel mai mult au fost afectati sportivii care au intrat in competitie in jurul pranzului. Din cauza conditiilor meteo prognozate, la schi alpin, probele de slalom urias programate initial in primele zile au fost inlocuite cu cele de slalom, atat la fete cat si la baieti.

“A fost destul de rau, mai ales in mansa a doua cand din cauza stratului de zapada proaspat depusa s-au format santuri destul de mari in viraje, iar orice greseala, orice alunecare gresita te arunca din traseu”, a explicat Andrei Szilagyi, antrenor al lotului olimpic de schi aplin.

“Zapada a fost din ce in ce mai lipicioasa si am alunecat din ce in ce mai greu”, a spus Flaviu Constantin Pavalean, dupa competitie.

Prognoza meteo pentru ziua a doua competitionala este mult mai optimista, fara ploaie si ninsoare care sa creeze probleme.