Stiri

2 noiembrie 2018 Samuraii Loredana Toma si Elena Ramona Andries intra in focurile Campionatelor Mondiale de haltere

Cei mai buni halterofili romani participa zilele acestea, la Ashgabat, in Turkmenistan, la Campionatele Mondiale de seniori, prima competitie care puncteaza pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Samuraii Loredana Toma (64 kg) si Elena Ramona Andries (49 kg) si colega lor Cristina Iovu (55 kg), impreuna cu Nicolae Onica (96 kg) au plecat spre Turkmenistan cu gandul la podium.  
 
Campioana mondiala Loredana Toma,  dubla campioana europeana, spera sa-si apere cu succes titlul mondial cucerit anul trecut la Anaheim (SUA), iar  campioana europeana Elena Ramona Andries  isi doreste sa obtina si o medalie mondiala.  Cristina Iovu, sportiva nascuta in Azerbaidjan care va reprezenta Romania la aceasta editie a CM, campioana europeana in 2012, pentru Moldova, si pentru Romania, in 2016, spera la un loc pe podiumul Mondialelor, la fel ca Nicolae Onica, al carui tel este sa-si imbunatateasca si totalul de 381 kg.
La editia de anul trecut a CM, Romania a obtinut patru medalii, trei de aur cucerite de Loredana Toma si una de bronz, castigata de Dumitru Captari, la stilul smuls.