You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Thomas Bach considera ca Buenos Aires ar putea candida pentru organizarea JO 2032

Ca urmare a succesului remarcabil inregistrat de organizatorii Jocurilor Olimpice de Tineret gazduite de metropola Buenos Aires in perioada 6-18 octombrie a.c., Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), a afirmat ca Buenos Aires are capacitatea de a fi o mare gazda a Jocurilor Olimpice si Paralimpice de Vara din 2032.
 
Bach a insistat ca nimeni in cadrul CIO nu are nicio indoiala ca argentinienii ar putea organiza Jocurile la Buenos Aires dupa ce Jocurile Olimpice de Tineret de vara din 2018, "au depasit toate asteptarile noastre".
 
Presedintele CIO a sustinut ca acum este de datoria Argentinei sa decida daca tara va intra in cursa pentru Jocurile Olimpice din 2032, dar a sugerat ca are speranta ca va deveni un candidat.
 
"Dupa succesul remarcabil al Jocuri Olimpice de Tineret, la Buenos Aires, nu exista nimeni in cadrul CIO, care sa aiba indoieli cu privire la capacitatea Argentinei si a capitalei acestei tari de a organiza excelent Jocurile Olimpice", a spus Bach.
 
Gerardo Werthein, presedintele Comitetului de Organizare al Buenos Aires 2018 si membru al CIO, a dezvaluit ca oficialii argentinieni intentioneaza sa discute despre aceasta posibilitate dupa o analiza complexa a Jocurilor Olimpice de Tineret.
 
" Sunt foarte onorat sa vad ca CIO vede Buenos Aires ca pe un candidat, dar noi suntem cei care trebuie sa luam aceasta decizie. Mai intat trebuie sa analizam si sa vedem ce avem de invatat din aceste Jocuri de tineret, dar trebuie sa incepem sa ne gandim daca argentinii vor acest lucru, daca exista consens si daca avem resurse economice", a spus Gerardo Werthein.
 
Buenos Aires a candidat pentru organizarea Jocurilor Olimpice in mai multe randuri. Prima data in 1936, cand JO au fost gazduite la Berlin, apoi in 1956, cand a pierdut de atribuirea Jocurilor, in fata Melbourne la un vot, apoi in 1968, cand JO au fost acordate orasului Mexico City si in 2004, cand a castigat Atena.

Galerie foto