Stiri

4 octombrie 2018 Tenisul de masa romanesc, reprezentat la JOT Buenos Aires 2018 de o campioana mondiala si un campion european

Andreea Dragoman si Cristian Pletea vor reprezenta Romania in intrecerile de tenis de masa din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) care se vor desfasura in perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires. Ambii si-au asigurat prezenta la JOT dupa ce in februarie anul acesta s-au clasat pe primele locuri in competitiile individuale din cadrul turneului international de calificare de la Hodonin (Cehia).

In 2018, Andreea Dragoman a obtinut rezultate remarcabile: a urcat pe treapta a doua a podiumului national in intrecerea de simplu a senioarelor, la Campionatul European U21 de la Minsk, la dublu fete, a obtinut medalia de bronz, alaturi de Adina Diaconu, tot medalie de bronz  obtinand cu echipa Romaniei, alaturi de Tania Plaian, Andreea Hudusan, Luiza Popescu si Elena Oprea, la Campionatul European U18 - ultimul sau trofeu la junioare.  

Cel mai valoros trofeu din palmaresul sau impresionant este titlul mondial cucerit in 2016, la dublu, alaturi de Adina Diaconu.

Cristian Pletea este primul jucator de tenis de masa roman care a obtinut calificarea la o editie a Jocurilor Olimpice de Tineret! In 2017, la Campionatele Europene pentru cadeti si juniori de la Guimaraes (Portugalia) a cucerit titlul la dublu masculin, alaturi de rusul Denis Ivonin, o medaliede argint - in proba de simplu si doua de bronz - una cu echipa de juniori (alaturi de Rares Sipos, Florin Spelbul si Dragos Oprea) si cea de-a doua in proba de dublu mixt, alaturi de Adina Diaconu.

In iulie 2018, la Campionantele Europene rezervate juniorilor de la Cluj, a cucerit doua medalii de bronz, la dublu masculin, alaturi de Irvin Bertrand, si cu echipa Romaniei.

La editiile precedente ale JOT, reprezentantele Romaniei s-au clasat pe locul 5, in competitia de simplu, atat Adina Mihaela Diaconu, la JOT Nanjing 2014, cat si Bernadette Cynthia Szocs, la JOT Singapore 2010.