You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Actorul si cantaretul chinez Xu Weizhou, desemnat ambasador al Beijing 2022

Actorul si cantaretul chinez Xu Weizhou a fost desemnat ambasador al Jocurilor Olimpice de iarna care vor avea loc la Beijing, in 2022. Artistul in varsta de 23 de ani va fi insarcinat cu promovarea evenimentului in capitala Chinei in cei patru ani ramasi pana la startul importantului eveniment.
Misiunea sa va fi de a promova sporturile de iarna care inca nu se bucura de foarte multa popularitate in China.
Xu, cunoscut, de asemenea, sub numele de Tommy Xu, devenit celebru dupa aparitia sa in show-ul chinez Addicted, a salutat numirea pe pagina sa Weibo.

"Sunt onorat sa fiu ambasadorul national pentru promovarea sporturilor pe gheata si pe zapada", a spus Xu Weizhou. "Sper ca Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing sa atraga cat mai multi oameni pentru succesul deplin al acestei competitii".

Printre ambasadorii Beijing 2022 se numara starul chinez de baschet Yao Ming, campionii mondiali de patinaj  Shen Xue si Zhao Hongbo sau Li Nina, medaliata olimpica la schi liber – sarituri acrobatice (aerials).

Beijing, gazda Jocurilor de vara din 2008, va deveni primul oras care va organiza si Jocurile Olimpice de Iarna, intre 4 si 20 februarie 2022, si Jocurile Pralimpice, intre 4 si 13 martie 2022.