Stiri

20 august 2018 Lausanne 2020 face progrese in pregatirea Jocurilor Olimpice de iarna pentru Tineret

Organizatorii Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) de iarna care vor avea loc la Lausanne, in 2020, au anuntat ca pregatirile pentru competitia olimpica  sunt "pe drumul cel bun", ba mai mult,  in unele zone  lucrarile fiind mai inaintate decat programarile initiale.

Din aprilie, planificarea pentru JOT din Capitala Olimpismului a intrat in faza organizatorica, iar acum, cu 17 luni inainte de ceremonia de deschidere programata a avea loc pe 10 ianuarie pe  Stade Pierre de Coubertin, reprezentantii bazelor sportive unde vor avea loc intrecerile olimpice s-au intalnit pentru discuta stadiul lucrarilor de amenajare.

Intalnirea a avut loc la  Champery, unde vor avea loc intrecerile de curling.

Competitiile de schi alpin vor avea loc la Les Diablerets, in Alpii elvetieni, cele de freestyle, in Leysin, iar schi cross, snowboard cross si schi acrobatic, in Villars-sur-Ollon.

St. Moritz va gazdui concursurile de bob, sanie, skeleton si patinaj viteza, in timp ce short track, patinaj artistic si hochei pe gheata vor avea loc la Centrul Intercomunal de Ghiata de Malley.

Le Brassus va gazdui schi fond si schi saritur, iar in Franta, la Premanon, vor avea loc intrecerile de biatlon si combinata nordica.

Satul Sportivilor va fi la Universitatea din Lausanne.

Presedintele Comitetului de organizare Lausanne 2020 Patrick Baumann, membru al Comitetului International Olimpic (CIO) si seful Asociatiei Globale a Federatiilor Internationale de Sport, prezent la intalnire a spus: "Jocurile Olimpice pot fi folosite ca un instrument de dezvoltare durabila. Cu Lausanne 2020, vedem o echipa unita de regiuni, municipalitati si voluntari care se straduiesc sa atinga un obiectiv comun, accelerand procesele lor de luare a deciziilor pentru a pregati partiile si locurile de competitie din Lausanne si din munti, la standardele cerute".

Lausanne 2020 va fi a treia editie a Jocurilor Olimpice de Iarna pentru Tineret dupa Innsbruck 2012 si Lillehammer 2016.

Capitala olimpismului mondial a castigat organizarea JOT in 2015, dupa ce a invins orasul Brasov, singurul contracandidat.