You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Au fost numiti directorii artistici pentru ceremoniile de deschidere si inchidere ale Tokyo 2020

Organizatorii Jocurilor Olimpice si Paralimpice de vara de la Tokyo, din 2020, au anuntat recent principalii directori artistici care vor pregati ceremoniile de deschidere si inchidere ale JO precum si planul de baza care va servi ca model pentru modul in care vor fi prezentate cele patru ceremonii.

Mansai Nomura, un cunoscut actor kyogen ( o forma a treatrului comic traditional japonez) si in acelasi timp un regizor si producator apreciat atat in Japonia, cat si in strainatate, a fost numit directorul executiv pentru toate cele patru ceremonii, el fiind responsabil cu crearea temei generale a Jocurilor si cu  integrarea acesteia in cadrul tuturor ceremoniilor.

Cunoasterea in egala masura a artelor clasice si a celor moderne japoneze a fost unul dintre factorii determinanti care au condus la  alegerea lui Nomura pentru acest post.

Takashi Yamazaki, regizorul a mai multe filme premiate, a fost numit in functia de director pentru ceremonia de deschidere si inchidere a Jocurilor Olimpice, in timp ce Hiroshi Sasaki, cunoscut pentru rolul sau de realizator al ceremoniei de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, a fost desemnat sa coordoneze pregatirea ceremoniilor de deschidere si inchidere ale Jocurilor Paralimpice.

Acestia vor pregati ceremoniile impreuna cu alti cinci specialisti - producatorul de film si scriitorul Genki Kawamura, producatorul Yoshie Kris, cantareata si compozitoarea Sheena Ringo, tehnologul artistic Kaoru Sugano si coregrafa MIKIKO.