Stiri

30 iulie 2018 Imblanzitorii de lei Askold si Edgar Zapashnye, Ambasadori Vedete ai JE Minsk 2019

Celebrii imblanzitori de feline mari, fratii Askold si Edgard Zapashnye, artisti ai Poporului in Rusia, au intrat in echipa Ambasadorilor Vedete ai Jocurilor Europene care vor avea loc la Minsk in 2019. Statutul de Ambasador Vedeta le-a fost oferit in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ambasada Belarusului din Rusia.

Askold Zapashny a spus: "Obtinerea acestui statut este o mare responsabilitate si bineinteles, o mare onoare. Fratele meu si cu mine iubim foarte mult Bielorusia, unde avem multi prieteni. Vom incerca sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a indeplini misiunea Ambasadorilor Vedete ai acestei editii a Jocurilor Europene deoarece aceasta competitie este foarte importanta pentru Belarus. <span title="People who were in Russia during the World Cup could see that concepts such as Sports Unites and " sport="" outside="" politics="" really="" work.="" "="">Oamenii care au fost in Rusia in timpul Cupei Mondiale au putut vedea ca intr-adevar functioneaza concepte precum uniti prin sport sau sportul in afara politicii”.

La randul sau, Anatoli Kotov, directorul general adjunct al Comitetului de organizarea al JE Minsk 2019, s-a declarat incantat de receptivitatea celor dpua staruri de a se alatura echipei Ambasadorilor Vedete imediat dupa inceperea proiectului.” Fratii Zapashnye, cunoscuti in intreaga lume, reprezentanti ai culturii si artei, au raspuns invitatiei noastre. Ei sunt dispusi sa investeasca maximum de energie si entuziasm, folosind mijloacele lor sociale de socializare pentru a face Jocurile mai cunoscute si pentru a atrage tot mai multi fani la Minsk anul viitor.”

Fratii Askold si Edgard Zapashnye fac parte din faimoasa familie Zapashnye, familie de artisti de circ cunoscuta inca din Rusia prerevolutionara, astazi, fiind cunoscuti in intreaga lume, drept cei mai experimentati dresori de pradatori mari. Profesionalismul lor a fost inregistrat, inclusiv prin Cartea Recordurilor Guiness.


Comitetul de organizare a Jocurilor Europene de la Minsk (MEGOC) a lansat proiectul Ambasadori Vedete, misiunea acestora fiind de populariza  in intreaga lume evenimentul multi-sport european care va avea loc in perioada 21-30 iunie anul viitor in capitala Belarus.

Printre Ambasadori Vedete se vor  numara persoane importante din lumea sportului, artei si culturii atat din Belarus, cat si din alte tari.

Darya Domracheva, de patru ori campioana olimpica la biatlon, a fost primul Ambasador Vedeta al JE Minsk 2019.