Stiri

5 iulie 2018 Principalele sindicate din Franta, angajament cu Paris 2024

Principalele organizatii sindicale si patronale din Franta au subliniat unitatea cu Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris, din 2024 prin semnarea unei Carte sociale cu organizatorii si SOLIDEO, organismul de difuzare a Jocurilor.

Documentul a fost ratificat in mod oficial in prezenta delegatiei Comisiei coordonatoare a Comitetului International Olimpic (CIO) la prima vizita oficiala a acesteia la Paris.

Tony Estanguet, presedintele Comitetului de organizare Paris 2024, Anne Hidalgo, presedintele SOLIDEO si primarul Parisului, au fost prezenti alaturi de reprezentantii sindicatelor, respectiv patronatelor Bernard Thibault si Geoffroy Roux de Bezieux, membri in Conducerea Comitetului de organizare Paris 2024, lideri ai sindicatelor si organizatiilor patronale care s-au angajat la Paris 2024.

Carta reprezinta un "angajament puternic", subliniind ambitia sociala si economica din jurul Jocurilor.

Un acord initial intre Comitetul de organizare de la Paris 2024 si cele cinci sindicate a fost deja semnat in faza de licitatie, iar ratificarea acestei noi Carte in timpul fazei de gazduire extinde angajamentele initiale si marcheaza un pas suplimentar in ambitiile de mostenire sociala pentru Paris 2024.

Carta reuneste un grup mai larg de semnatari, mobilizand atat sindicatele, cat si organizatiile patronale care se angajeaza sa faca din Paris 2024 un catalizator pentru progresul social si dezvoltarea economica si comunitara.

"Semnarea acestei Carte sociale este un mare simbol al fortei si caracterului unificator al Jocurilor de la Paris din 2024", a spus Estanguet.