Stiri

7 iunie 2018 Editia 2017-2018 a Gimnaziada s-a incheiat cu festivitatea de premiere a handbalistelor

Cea de-a treia editie a Gimnaziadei, competitia sportiva scolara sustinuta de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), alaturi de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si zece federatii nationale ale sporturilor implicate, s-a incheiat cu festivitatea de premiere a celor mai valoroase echipe de handbal feminin care s-au intrecut in Faza Finala.

La evenimentul care a avut loc la Sala Polivalenta din incinta Complexului Olimpic Sportiv „Sydney 2000” din Izvorani, baza sportiva unde in premiera s-au disputat toate finalele Gimnaziadei, au fost prezente o serie de personaliati ale sportului romanesc  - Mihai Covaliu, presedintele COSR, Steluta Luca, una dintre cele mai mari jucatoare din istoria handbalului romanesc, detinatoare a recordului de titluri de campioana nationala in Romania, in prezent vicepresedinte al federatiei romane de specialitate, Crina Pintea, actuala componenta a nationalei feminine, care o sustinut-o din tribune pe sora sa Andreea Ailincai, componenta a echipei Colegiului Energetic Ramnicu Valcea care la final a castigat competitia.

Mihaela Tivadar, fosta coechipiera a Stelutei Luca in echipa care in 2005 a cucerit argintul la Campionatul Mondial din Rusia, a fost de asemenea prezenta la competitie, dar in calitate de antrenor al echipei LPS Brasov, castigatoarea Regiunii Centru, clasata pe locul al doilea la finalul acestei editii a Gimnaziadei.

Intr-o atmosfera de veselie si bucurie, Mihai Covaliu si Steluta Luca au oferit medaliile componentelor  echipelor care au urcat pe podiumul de premiere.

https://youtu.be/AwPUg617Mhs

Echipele care au urcat pe podiumul de premiere la handbal  feminin:
Locul I – Colegiul Energetic din Ramnicu Valcea - Regiunea Sud Vest;
Locul II –Liceul cu Program Sportiv din Brasov (Brasov) - Regiunea Centru;
Locul III –Liceul cu Program Sportiv din Braila (Braila) - Regiunea Sud Est.

Celelalte finaliste: Regiunea Nord Vest: Scoala gimnaziala „Nicolae Iorga” din Baia Mare (Maramures); Regiunea Nord Est: Liceul cu Program Sportiv din Iasi (Iasi); Regiunea Vest: Scoala gimnaziala din Jimbolia (Timis); Regiunea Sud: Scoala gimnaziala  „I.A. Basarabescu”din Ploiesti (Prahova); Regiunea Bucuresti-Ilfov: Scoala gimnaziala nr. 40, din Sector 2 (Bucuresti).

Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, i-a revenit elevei Bianca Neacsu, de la Colegiul Energetic Ramnicu Valcea si i-a fost inmanata de presedintele COSR.

Aceeasi sportiva a primit din partea federatiei romane de specialitate distinctia “Cel mai bun sportiv al Finalei”.

MEN a oferit premii in bani echipelor clasate pe primele trei locuri.

Toti participantii la Faza Finala a Gimnaziadei 2017-2018 au primit din partea COSR cate un echipament sportiv (trening, tricou, incaltaminte sport, rucsac), iar echipele sportive inscrise in competitie au primit cate un set de mingi de joc.