You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Start oficial al Fazei Finale a celei de-a treia editii a Gimnaziadei

Emotie, mandrie, bucurie sunt doar cateva dintre trairile care se puteau citi pe chipurile elevilor care au participat la festivitatea de deschidere a Fazei Finale a celei de a treia editii a Gimnaziadei, competitia scolara sportiva sustinuta de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) alaturi de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si de cele zece federatii nationale ale sporturilor inscrise, al carei motto este “Invingatorii de azi, campionii de maine”.

Ceremonia organizata in premiera in Sala Polivalenta a Complexului Olimpic Sportiv Sydney 2000 din Izvorani, in maniera unei festivitati de deschidere a unei competitii cu greutate, a inceput cu prezentarea tuturor echipelor institutiilor de invatamant calificate in Faza Finala la cele zece discipline sportive. Dupa intonarea imnului de stat al Romaniei, micilor finalisti le-au transmis incurajari  Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Constantin Traistaru,consilier in cadrul Ministerului Educatiei Natinale si Alteta Sa Regala Principele Radu.

"Este o zi importanta pentru noi toti”, a spus  presedintele COSR. „Asa cum spune si sloganul Gimnaziadei - Invingatorii de azi, campionii de maine - in baza olimpica de la Izvorani este un inceput de drum. Acest drum, acest vis incepe azi, aici, pentru viitorii campioni. Este un loc in care s-au antrenat mari campioni pe care i-am vazut reprezentand Romania la competitiile internationale. Este un drum frumos pentru acesti copii, care se va incheia pentru multi dintre ei cu Jocurile Olimpice. E o mandrie sa reprezinte Romania, sa reprezinte familia, orasul si pe cei dragi. Va transmit sa concurati cu fair play. Respectati-va adversarii, antrenorii si arbitrii. Mult succes si fie ca cel mai bun sa invinga", a incheiat Mihai Covaliu.

Principele Radu a declarat deschisa Faza Finala a Gimnaziadei: "Nu cred ca se gasea o idee mai inaltatoare decat aducerea in templul olimpismului romanesc a Gimnaziadei in anul in care se implineste un secol de la Marea Unire si, totodata, ceva mai mult de un secol de la punerea bazei sportului modern in Romania. Ceea ce veti face in aproape o luna la Izvorani este cel mai frumos exemplu pentru intreaga generatie de tineri din tara noastra. Le aratati oamenilor ce inseamna sa ai forta de a visa, sa ai curaj, sa ai tenacitate, stapanire de sine, ambitie si iubire. Multumesc pentru onoarea de a fi azi printre dumneavoastra si declar deschise Finalele Gimnaziadei 2018", a afirmat Principele Radu.

La evenimentul de deschidere a Gimnaziadei au mai participat Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby si capitanul echipei nationalei de rugby Stelian Burcea, Cristinel Romanescu, presedintele Federatiei Romane de Tenis de Masa si jucatoarea de tenis de masa Bernadette Szocs, Gheorghe Visan, presedintele Federatiei Romane de Volei, Doina Melinte, Violeta Beclea Szekely, Ionela Tirlea.

Dupa fotografia de grup, micii finalisti prezenti la festivitatea de deschidere a Gimnaziadei 2017-2018 au avut ocazia sa discute si sa se fotografieze cu personalitatile prezente.

Pentru finalistii de la rugby tag, badminton si tenis de masa, incheierea festivitatii de deschidere a Fazei Finale a Gimnaziadei a insemnat  inceputul antrenamentele pentru ultimele confruntari ale competitiei.



In FAZA FINALA, care se desfasoara in perioada 8 mai – 7 iunie a.c., s-au calificat castigatorii turneelor organizate la toate cele zece sporturi si discipline sportive in cadrul Etapelor Regionale disputate in fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare: Regiunea Nord Est, Regiunea Sud Est, Regiunea Sud, Regiunea Sud Vest, Regiunea Vest,  Regiunea Nord Vest, Regiunea Centru si Regiunea Bucuresti-Ilfov.

Calendar Faza Finala:
8-9 mai a.c. - rugby tag, tenis de masa si badminton;
10-13 mai a.c. - handbal masculin;
10-12 mai a.c. - atletism;
13-16 mai a.c. - fotbal feminin
14-16 mai a.c. - oina masculin;
17-20 mai a.c. - fotbal masculin;
17-19 mai a.c. - oina feminin;
20-23 mai a.c. -  volei masculin, baschet feminin;
24-27 mai a.c. -  baschet masculin si volei feminin;
4-7 iunie a.c. - handbal feminin;
4-6 iunie a.c. -  sah..

Galerie foto