Stiri

29 martie 2018 Componentii Echipelor Olimpice si Paralimpice ale SUA, invitati la Casa Alba

Cei 244 de sportivi care au reprezentat Statele Unite ale Americi la  Jocurile Olimpice de Iarna si Jocurile Paralimpice de la Pyeongchang 2018 au fost invitati de presedintele Donald Trump sa viziteze Casa Alba din Washington DC pe 27 aprilie a.c., potrivit lui Patrick Sandusky purtatorul de cuvant al Comitetului Olimpic al Statelor Unite (USOC).

Patrick Sandusky a sustinut ca lista exacta a participantilor nu a fost inca confirmata, insistand insa ca numarul va fi "robust si in conformitate cu Jocurile anterioare".

Va fi prima intalnire la Casa Alba dintre presedintele SUA Donald Trump si echipa olimpica a SUA.
Donald Trump a avut o intrevedere cu Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic, la Casa Alba, in iunie, cand Los Angeles se inscriau pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2024, dar dupa intalnire nu au fost publicate detalii sau fotografii cu Trump si Bach.


Echipa Olimpica a SUA a ocupat locul patru in  clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice PyeongChang 2018, cu 23 de medalii, dintre care noua de aur, opt de argint si sase de bronz.

Echipa Paralimpicilor a SUA a fost lider al intrecerilor paralimpice PyeongChang 2018, cu un total de 36 de medalii - 13 de aur, 15 de argint si 8 de bronz.