Stiri

18 februarie 2018 Alexandra Ianculescu: „Mi-am implinit un vis, prin participarea la PyeongChang, dar la Beijing in 2022 stiu ca pot sa fiu intre primele zece”

Singura reprezentanta a Romaniei in proba de patinaj viteza la Jocurile Olimpice de la PyeongChang si-a incheiat evolutia pe patinoarul din Gangneung

Alexandra Ianculescu (26 de ani) a fost prezenta doar in proba de 500 m, la finele careia s-a clasat pe locul 31, in 40,70 secunde. Proba s-a desfasurat in ”tandem”, cate doua sportive luand startul in acelasi timp, insa pentru clasamentul final a contat doar timpul realizat de fiecare concurenta.

Dupa concurs, Alexandra a declarat: „A fost o cursa buna, insa am fost un pic prea calma, nu am avut nerv. Am vizualizat cursa aceasta timp de zece ani si a fost exact cum am planificat-o. Numai ca mi-a lipsit agresivitatea. Credeam ca voi veni intre primele 25 de locuri, dar nu am facut-o. Pot spune ca este OK, deoarece de aici pot sa merg numai in sus. M-am simtit bine, toata ziua a fost perfecta. Nu sunt nici trista, nici fericita. Urmeaza Campionatele Mondiale din China, in doua saptamani. De data aceasta voi avea timp sa ma antrenez si pentru distanta de 1.000 m, deoarece aici nu am putut. Am vrut sa-mi conserv musculatura pentru 500 m”.

„Dupa China, ma duc acasa, in Canada, unde mai am ultimul concurs din sezon. Apoi, dupa doua saptamani de pauza, voi incepe pregatirea pentru viitoarea editie a Jocurilor Olimpice. Mi-am implinit un vis, prin participarea la PyeongChang, dar la Beijing in 2022 stiu ca pot sa fiu intre primele zece. O sa continui cu acelasi program de pregatire, cu acelasi antrenor, pentru ca ma stie. Nu voi fi singura, pentru ca in Canada ma antrenez alaturi de echipa Chinei”.