Stiri

14 ianuarie 2018 Torta olimpica a ajuns la Seoul

Multimi entuziasmate au intampinat sambata sosirea flacarii olimpice intr-un Seoul inghetat, acolo unde torta va defila pana pe 16 ianuarie, in drumul sau catre Pyeongchang pentru startul Jocurilor Olimpice.

Interesul pentru jocuri a crescut subit din momentul in care nord-coreenii au confirmat participarea lor, generand in acelasi timp si unele ingrijorari legate de securitate. Nordul va trimite un numar necunoscut inca de sportivi la jocuri, acompaniati de o delegatie la nivel inalt, suporteri, observatori si o trupa artistica.

Patinatorul sud-coreean Park Hee-Jin a ridicat torta in fata unui grup de sute de conantionali adunati in districtul Sangam al capitalei Seoul, anuntand evenimentul din 9-25 februarie de la Pyeongchang.

Fanii au afisat bannere cu mesaje de succes pentru olimpicii coreeni, mesaje acompaniate de muzica vibranta a tobelor traditionale, in timp ce altii au facut fotografii cu telefoanele mobile..

“Sunt fericit sa fiu primul care poarta torta in Seoul”, a declarat reporterilor Park, care purta un costum de ski alb cu galben si un fes cu mot. Patinatorul, care a ajuns pana in rundele de calificare la Jocurile Olimpice de la Sochi, este unul din cei peste 600 de purtatori de torta participanti la o calatorie de 103 kilometri in jurul capitalei, care va dura pana marti.

Torta a fost apoi preluata de vedeta sud-coreeana de fotbal Cha Bum-Kun chiar in apropierea Sangam World Cup Stadium, unul din locurile de desfasurare a Cupei Mondiale de Fotbal FIFA 2002. “Traiasca Pyeongchang! Traiasca fotbalul coreean!” a strigat fostul jucator din Bundesliga, in timp ce a prezentat torta in uralele a numerosi fani care ii aclamau numele.