Stiri

21 decembrie 2017 Romania si-a mai asigurat cinci locuri cota la sanie la PyeongChang 2018

In urma competitiilor desfasurate in prima jumatate a lunii decembrie 2017, Romania a obtinut cinci locuri la sanie la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang 2018: doua la individual masculin, unul la individual feminin si o invitatie pentru un echipaj dublu masculin.  
Pentru a beneficia de toate aceste locuri trebuie ca, in plus, sportivii romani sa indeplineasca cerinte suplimentare pentru a se inscrie in standardele olimpice minime de calificare aprobate de Federatia Internationala de Sanie (FIL). Dupa 1 ianuarie 2018, sportivii care nu sunt inca eligibili pentru JO, vor trebui sa participe, la doua etape de Cupa Mondiala, daca se califica, sau sa participe la o etapa de Cupa Mondiala si minimum 20 de coborari in cadrul antrenamentelor aprobate de forul international de specialitate.

Pana acum, Valentin Cretu este singurul roman care are asigurata participarea in competitia olimpica de sanie de  la PyeongChang 2018. Ceilalti sportivii romani cu sanse de a ajunge la JO, daca vor indeplini cerintele suplimentare impuse de FIL, sunt Andrei Turea (sanie  individual masculin) Carmen Manolescu si Raluca Stramaturaru, ambele la sanie individual feminin, Cosmin Atodiresei, Stefan Musei, Marian Gitlan si Flavius Craciun, la sanie dublu masculin.

Romania mai are alocate 5 locuri cota la biatlon masculin, dupa clasarea pe locul 18 in ierarhia pe natiuni a Federatiei Internationale de Biatlon. Sportivii care vor participa la JO urmeaza a fi nominalizati de FR Schi-Biatlon la inceputul anului viitor, dupa data de 22 ianuarie 2018 cand se incheie calificarile.

Sportivii romani isi mai pastreaza sanse de calificare la sarituri cu schiurile, schi fond si schi alpin. Calificarile in probele de sarituri cu schiurile, schi fond si schi alpin sunt in curs de desfasurare,  cu sanse mari de calificare fiind cotati Daniela Haralambie (sarituri cu schiurile), Paul Pepene (schi fond), Ania Caill, Raluca Ciocanel, Alexandru Barbu si Ioan Achiriloaie, la schi alpin. La toate aceste sporturi, listele cu spotivii calificati la PyeongChang 2018 vor fi afisate dupa data de  22 ianuarie 2018.

Pe data de 18 ianuarie 2018 vor fi anuntate si listele cu locurile cota de la bob.