Stiri

21 decembrie 2017 A fost lansata emblema oficiala pentru Beijing 2022

Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice de Iarna din Beijing 2022 a lansat logo-urile oficiale ale Jocurilor Olimpice si Paralimpice Beijing 2022 in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Centrul National Acvatic din capitala Chinei. Printre participantii la ceremonie s-au numarat Zhang Gaoli si Liu Yandong, vicepremieri ai Chinei, Zhang Hong, medaliat cu aur la Sochi, si Cai Qi, presedintele Comitetului de Organizare Beijing 2022.

Realizate de artistul Lin Cunzhen, logo-urile imbina elemente traditionale si moderne ale culturii chineze precum si aspecte ale sporturilor de iarna. Intitulata „Vis de Iarna”, emblema a fost dezvaluita de catre Zhang Gaoli, vicepremierul chinez, Yu Zaiqing, vicepresedintele CIO si Zhang Hong.

Inspirat de caracterul  care inseamna iarna in limba chineza , logo-ul reprezinta un schior in varful unui munte si un schior la baza acestuia iar folosirea culorii albastre reprezinta visele, viitorul si puritatea ghetii si a zapezii in timp ce rosul si galbenul, culorile drapelului Chinei, reprezinta pasiune, tinerete si vitalitate.