Stiri

13 decembrie 2017 Scolile japoneze cuprinse de febra votului pentru alegerea mascotelor oficiale ale Tokyo 2020

Peste 6,5 milioane de copii din scolile elementare din Japonia vor avea posibilitatea sa-si aleaga modelele preferate de mascote ale  Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Tokyo 2020.  In scolile elementare din Japonia, votarea mascotelor favorite, dintre cele trei perechi ramase in finala (una pentru Jocurile Olimpice, iar alta pentru Jocurile Pralimpice) a inceput pe data de 11 decembrie a.c.
In urmatoarele 10 saptamani, fiecare clasa va acorda un singur vot pentru perechea de mascote favorita (cele trei perechi de modele de mascote au fost alese din 2042 de mostre trimise de public).

Permitand elevilor sa aleaga modelele finale, organizatorii Tokyo 2020 urmaresc sa implice tinerii din Japonia in febra Jocurilor Olimpice, incurajandu-i sa discute subiectele olimpice si inducandu-le faptul ca au o contributie importanta in cadrul Jocurilor.

"Aceasta este o modalitate inovatoare de angajare a publicului in Miscarea Olimpica, in special pe scolari", a spus John Coates, presedintele Comisiei Coordonare CIO, in timpul unei vizite in capitala japoneza. "Interesul pentru Jocuri va creste, mai ales ca elevi din peste 20.000 de scoli din toata Japonia au inceput sa voteze la mascota preferata".

Printre primele scoli care au depus buletinele de vot pe data de 11 decembrie a.c. a fost Scoala Elevatoare Tobitakyu din districtul Chofu, din capitala japoneza. Aici se afla atat Stadionul Tokyo, care va gazdui meciurile de fotbal si rugby si intrecerile de pentatlon modern de la Tokyo 2020, cat si Musashino Forest Sport Plaza, care va gazdui competitia de badminton si concursul de scrima din cadrul pentatlonului modern.