Stiri

6 decembrie 2017 Programul Project Play va fi lansat maine la Casa Olimpica

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) impreuna cu Institutul Aspen Romania si Liga Profesionista de Fotbal vor lansa programul Project Play (Joaca pentru Viata), in cadrul unui eveniment care va avea loc maine, 7 decembrie 2017, incepand cu ora 11:00, la Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice (Bulevardul Marasti, nr. 20 A, sector 1, Bucuresti).

Project Play este parte a programului Sport si Societate, dezvoltat de Institutul Aspen, si are ca obiectiv alfabetizarea fizica a copiilor din Romania cu varste intre 5 si 12 ani. 

La eveniment vor participa Mihai Covaliu, presedintele COSR, Mircea Geoana, presedintele Institutului Aspen Romania, Justin Stefan, secretarul general al LPF, Marius-Alexandru Dunca, ministrul Tineretului si Sportului, Gabriel Petrea, ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, Diana Loreta Paun, consilier de stat in cadrul Departamentului de Sanatate Publica al Administratiei Prezidentiale, Gheorghe Hagi, fondatorul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, Andreea Raducan, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica; Cozmin Gusa, presedintele Federatiei Romane de Judo, Adrian Socaciu, presedintele Asociatiei „Student Sport”.

Tinand cont de faptul ca din ce in ce mai putini copii din Romania efectuaza activitate fizica sustinuta, exista o nevoie clara de a preveni dezvoltarea nearmonioasa, sedentarismul si obezitatea in randul copiilor, factori de risc care conduc la aparitia mai multor afectiuni, precum bolile cardiovasculare, diabet, probleme ortopedice si degradarea starii de bine psihosociala.

Project Play este un exercitiu de gandire pentru lideri menit sa ofere cadrul si instrumentele necesare pentru a construi comunitati sanatoase prin activitati sportive, care sa raspunda nevoilor copiilor din Romania. Proiectul ofera o platforma de dialog si reflectie destinata decidentilor la nivel central, regional si local si liderilor din mediul de afaceri, societatea civila si mediul academic.

Obiectivul final al Project Play este ca, pana in 2020, fiecare copil din Romania sa fie alfabetizat fizic la varsta de 12 ani, stimuland abilitatea, increderea si dorinta de a fi activ fizic pe tot parcursul vietii.