Stiri

22 noiembrie 2017 Paris 2024 a anuntat datele pentru Saptamana sa Olimpica si Paralimpica din 2018

Saptamana Olimpica si Paralimpica Paris 2024, primul eveniment major al Comitetului de Organizare de la Paris 2024 care se preconizeaza a fi format oficial in ianuarie 2018, a fost programat sa aiba loc intre 27 ianuarie si 3 februarie anul viitor.

 In acest an a avut loc o „Saptamana Inaugurala Olimpica si Paralimpica”, cand Parisul se afla inca in faza de licitatie, in cadrul acesteia fiind promovata candidatura Paris 2024 la nivel national, iar in scolile din intreaga tara au fost promovate sporturile olimpice si paralimpice. Tinerii au putut sa incerce noi sporturi, sa se intalneasca cu sportivi de top si sa inteleaga valorile olimpismului.

Conform Paris 2024, Saptamana va continua angajarea tineretul francez in miscarile olimpice si paralimpice si folosirea Jocurile ca pe un catalizator pentru sporirea participarii la sport in randul copiilor.

Capitala franceza a fost confirmata ca gazda a Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2024 la Sesiunea a Comitetului Internationala Olimpic de la Lima (Peru), in septembrie a.c.. In acelasi timp, Los Angeles a primit Jocurile 2028 ca parte a unui dublu premiu istoric.