Stiri

22 noiembrie 2017 Opt postere artistice, lansate pentru PyeongChang 2018

Cu mai putin de 100 de zile pana la startul Jocurilor Olimpice de iarna PyeongChang 2018, Comitetul de Organizare al Jocurilor din localitatea coreeana  a dezvaluit cele opt postere care vor reprezenta evenimentul.

Desenele au fost selectate din 205 inscrise in concurs si vor fi afisate in cadrul unei expozitii la Muzeul National de Arta Moderna si Contemporana din Seoul, care va fi deschisa pana pe 3 decembrie 2017. Cele opt lucrari sunt „Pasiune pentru PyeongChang”, „Peisajul Extrem”, „Buna dimineata, Luna!”, „PyeongChang, Gangneung, Jeongseon si Iarna”, „Taebaek”, „Cusatura de iarna: Dragoste si Dorinta”, „Jogak Hangeul Eeumbo”, „Flori de zapada ”.

„Pasiune pentru PyeongChang” (Passion for PyeongChang)

Lucrarea arata pasiunea si entuziasmul pentru sport cum se revarsa peste campurile si muntii Coreei in timpul istoriei de 5000 de ani a tarii. Fundalul alb-negru, culori reprezentative pentru spiritul coreean,  reprezinta baza pe care sunt trasate culorile olimpismului, proiectand valorile Jocurilor Olimpice si cele cinci continente. Artist: Kim Jong-wook (1966)

„Peisajul Extrem” (The Extreme Landscape)

„Peisajul Extrem” surprinde miscarea si energia cinetica a trupului artistului. Formatul unei picturi peisagistice a fost folosit pentru a evidentia terenul muntos si inzapezit al Gangwon, cu scopul de a crea o scena dramatica unde valorile Jocurilor Olimpice de Iarna PyeongChang 2018, „Noi Orizonturi” si „Pasiune. Conexiune”, sunt aduse in prim-plan. Artist: Kim Yeseul (1988)

„Buna dimineata, Luna!” (Good morning, Moon!)

Numele posterului evoca diferentele de fus orar pe Pamant si arata dorinta comuna a oamenilor din intreaga lume pentru o editie a Jocurilor Olimpice de succes. Vasul a fost realizat prin metoda traditionala de olarit. Artist: Jeon Chang-hyun (1975)

„Jogak Hangeul Eeumbo”

Lucrarea este o tipografie coreeana ce surprinde spiritul Olimpic, filosofia cuvintelor ce aduc impreuna lumea intreaga si este o lucrare traditionala formata din 336 bucati de material din 46 tipuri diferite de culori, tipare si materiale. Artist: Park Sung-hee (1971)

„PyeongChang, Gangneung, Jeongseon si Iarna”  (PyeongChang, Gangneung, Jeongseon and Winter)

Morfemele de baza din alfabetul coreean sunt folosite ca unitatile geometrice pentru a crea o imagine in care sunt reprezentate toate districtele unde Jocurile Olimpice de Iarna au loc. Imaginile muntilor si vailor din provincia Gangwon sunt asezate astfel incat sa creeze un spatiu nou si simbolic peste care zapada se asterne poetic. Artist: Kim Joo-sung (1960)

„Taebaek”

Muntii Taebaek se intind pe coasta de est a Coreei, de la Wonsan in provinica Gangwon pana la gura raului Nakdong, si formeaza cel mai lung lant muntos din peninsula coreeana. Lucrarea releva nivelul muntilor si trimite la un sentiment de „conexitate” in lume. Artist: Kim Jae-young (1990)

„Cusatura de iarna: Dragoste si Dorinta” (Winter Stitch: Love & Wish )

Opera transmite urarile pentru succesul Jocurilor Olimpice de Iarna prin stransa colaborare a tuturor celor implicati.  Gangneung, din  provincia Gangwon, este renumit pentru mestesugurile sale traditionale, acestea fiind realizate de catre femei. Albul si albastrul, formele reprezentand fulgi de nea, flori (stelele), copaci si cele cinci cercuri Olimpice au fost transformate intr-un format grafic pentru broderia traditionala din Gangneung.  Artisti: Hong Hyun-jung (1994) si Hwang Su-hong (1971)

„Flori de zapada ” (Blooms in snow flower)

Petalele florii de zapada reprezinta cele cinci categorii de sporturi: patinaj artistic, patinaj viteza, patinaj freestyle, sarituri cu schiurile precum si valorile armoniei, sperantei si pacii. Fundalul de culoare albastra evoca spiritul Olimpic unde corectitudinea este inca sustinuta. Artisti: Ki Eun (1974) si Dong-soo (1970)