Stiri

15 noiembrie 2017 CNOPJ pentru handbal masculin, in Sectorul 1 din Bucuresti

Centrul National Olimpic de Pregatire a Juniorilor (CNOPJ) pentru handbal masculin, primul CNOPJ din Bucuresti pentru sporturile de echipa, va fi infiintat in Sectorul 1, in incinta Colegiului Tehnic Media Bucuresti. Proiectul este sustinut de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Federatia Romana de Handbal (FRH), Primaria Sectorului 1 Bucuresti si Colegiului Tehnic Media Bucuresti.

Mihai Covaliu, presedintele COSR, a declarat ca rezultatele acestui Centru National Olimpic de Juniori se vor vedea intr-un viitor nu prea indepartat in performantele echipei nationale de handbal. „Este un moment deosebit de important pentru handbalul de la noi din tara. Handbalul are un palmares bogat, un palmares care ne obliga insa pe noi sa facem in continuare performanta. Acest parteneriat vine ca urmare a protocolului semnat in luna martie intre COSR si Primaria Sectorului 1 pentru dezvoltarea bazei materiale in sportul de performanta. Ma bucur ca Federatia Romana de Handbal si Primaria Sectorului 1 au gasit aceasta cale sa dezvolte primul Centru National pentru Pregatirea Juniorilor din Bucuresti. Sunt convins ca rezultatele acestei colaborari se vor vedea in viitorul nu prea indepartat in performantele echipei de handbal. Material calitativ exista in randul tinerilor, iar oamenii care vor sa investeasca sunt bineveniti in sport”, a spus Mihai Covaliu.

Alexandru Dedu, presedintele FRH si vicepresedinte al COSR, a declarat ca strategia institutiei pe care o conduce este aceea de a infiinta locuri unde tinerii sportivi sa se poata pregati centralizat. „Stim toti ca nu se ajunge usor la a face ceva. Dar politica COSR este de a sprijini si partea de juniori, partea de baza, cea care va da mari performeri. Iar strategia Federatiei Romane de Handbal este de a crea locuri in care sportivii sa se poata pregati centralizat. Ne dorim centre cat mai aproape de cele din alte tari. Asa a venit ideea acestui Centru National Olimpic de Juniori. Sunt foarte multumit ca handbalul are primul Centru National Olimpic de Juniori in Bucuresti dintre sporturile de echipa. Iar unul dintre visurile mele este ca atat la masculin, cat si la feminin, sa avem minimum patru centre de acest gen la nivelul intregii tari. Centre de Excelenta sau Centre Olimpice, sper sa se poata face in timp. Pentru ca asa consideram ca putem dezvolta acest sport”, a spus Alexandru Dedu.   

  Din componenta lotului de handbal masculin care se va pregati la CNOPJ Bucuresti fac parte urmatorii jucatori:   

    - Vlad Uzun, CSS Medgidia

    - Robert Kovacs, CSS Dinamo Brasov

    - Voiculescu Alexandru, HCM Torok Rm.Valcea

    - Balaceanu Laurentiu, CSM Sfantu-Gheorghe

    - Grigore Octavian, CSS Medgidia

    - Coman Andrei,  CSS Nr.1 Constanta

    - Iosif Dragos, CSS Corabia

    - Brinzaru Alexandru, CS Blejoi

    - Virdol Stefan, CSS Corabia

    - Bojete Andrei, HCM Torok Rm.Valcea

    - Stoica Alexandru, CSS Dinamo Brasov

    - Dedu Calin, CSM Bucuresti

    - Bora Bogdan, ACS Alpha Oradea

    - Mihai Claudiu, CSS Nr.2 Bucuresti

    - Ciu Mario, CSS Corabia,

    - Costache Catalin, CS Olimpic Mizil

Staff-ul tehnic este alcatuit din Alexandru Dia, antrenor federal juniori, Gabriel Borodi, antrenor principal, Alexandru Nae, antrenor secund, Florin Ciocoiu, medic, si Dan Giuca, maseur.