Stiri

3 noiembrie 2017 Ministrul Tineretului si Sportului, desemnat reprezentant al Uniunii Europene in Consiliul de Administratie al AMA

Marius Alexandru Dunca, ministrul Tineretului si Sportului,  a fost desemnat ca reprezentant al Uniunii Europene in Consiliul de Administratie al Agentiei Mondiale Antidoping (WADA/AMA)

Desemnarea s-a facut pentru un mandat de trei ani, pana la 30 iunie 2020, pentru Romania fiind o premiera sa reprezinte Uniunea Europeana in Consiliul de administratie al WADA. Marius Dunca isi va incepe mandatul la intrunirea Consiliului de Administratie de la Seul (Coreea de Sud) din data de 16 noiembrie a.c..

„Este o onoare si o mandrie sa reprezint Uniunea Europeana, implicit si Romania, la acest nivel. Am militat si militez pentru un sport curat si pentru combaterea oricaror practici care pot afecta in mod negativ sportul. Performanta se obtine in urma multor ani de munca si a numeroase sacrificii care nu ar trebui sa fie umbrite de dopaj. Lupta antidoping este lupta tuturor celor implicati in sport si din respect pentru sportivi avem datoria sa depunem toate eforturile pentru a preveni si combate practica dopajului. Multumesc tuturor celor care au sustinut candidatura Romaniei pentru aceasta pozitie si va garantez ca voi reprezenta cu cinste, profesionalism si responsabilitate Uniunea Europeana in Consiliul de Administratie al Agentiei Mondiale Antidoping”, a declarat Marius Dunca.