Stiri

23 octombrie 2017 Utilizatorii de snapchat din Europa vor putea urmari transmisiuni ale JO PyeongChang 2018

Utilizatorii de Snapchat din Europa vor putea urmari transmisiuni ale Jocurilor Olimpice de Iarna din PyeongChang 2018, dupa ce Eurosport si Snap Inc. au semnat un acord.

Aplicatia va oferi mai multe tipuri de programe - momente din culisele unor evenimente olimpice, precum snowboarding, schi alpin si hochei pe gheata, la care se adauga continut relevant din partea unor sportivi. Vor putea fi urmarite zilnic „Our Stories” - snap-uri selectate si prezentate de utilizatorii de Snapchat - si „Publisher Stories” - materiale in format „magazin”, dedicate Jocurilor Olimpice de Iarna, produse si prezentate de Eurosport.

Continutul disponibil prin intermediul „Our Stories” va include snap-uri despre Jocurile Olimpice create de o echipa de editori de la Snapchat care vor utiliza imagini ale Eurosport de la Jocurile Olimpice, redand fiecare minut al competitiilor prin intermediul platformei Eurosport Player.

De asemenea, prin „Eurosport Publisher Stories” utilizatorii vor putea crea, selecta si distribui prin intermediul platformei continut cu elemente grafice panoramice, texte suprapuse, animatie si sunet.  In medie, 57 de milioane de persoane folosesc zilnic Snapchat in Europa. 25% dintre utilizatorii de smartphone din Marea Britanie si Franta folosesc platforma in fiecare zi. 

La inceputul acestui an, Discovery - din portofoliul careia face parte Eurosport - si Snap Inc., au anuntat in Statele Unite un parteneriat prin care Discovery produce in premiera programe pentru platforma Discover de la Snapchat. Primul program s-a intitulat „Shark Week on Snapchat” si a fost lansat in iulie. Seria a durat o saptamana si a acumulat peste 17 milioane de vizualizari. Discovery Communications detine drepturile exclusive TV si multimedia pentru transmiterea Jocurilor Olimpice in 50 de tari din Europa, in perioada 2018-2024.