Stiri

6 octombrie 2017 CIO sustine Programul “Global Active City”

Orase din intreaga lume au fost invitate sa ia parte la programul “Global Active City”, o noua initiativa de promovare a sanatatii si activitatii fizice. Programul sustinut de Comitetul International Olimpic (CIO) a fost deja implementat in zece orase-pilot si s-a dovedit a fi de succes, imbunatadindu-se starea de sanatate a cetatenilor  din orase si sporind participarea lor la activitate fizica si sport.

Proiectul a fost lansat la inceputul lunii octombrie a.c. la Montreal, Canada, de Active Well-being Initiative (AWI), organizatie non-guvernamentale, cu sediul in Elvetia, in parteneriat cu TAFISA si Evaleo. TAFISA este Asociatia Internationala a Sportului pentru Toti, iar Evaleo, un ONG specializat pe dezvoltarea si promovarea sanatatii sustenabile si starii de bine.

Schema Global Active City include standarde, instrumentar si module de pregatire pentru orase si edilii acestora. In timp, orasele pot obtine o vinieta Global Active City, atestand calitatea si eficacitatea proiectului lor.

CIO a sustinut AWI de la inceputuri, in 2013, deoarece se pliaza perfect pe Agenda Olimpica 2020 si parcursul strategic al Miscarii Olimpice in viitor, cu accent pe:  valorile olimpice in societatea contemporana, mobilizarea tinerilor, gasirea de parteneriate care sa se adreseze lipsei de activitate fizica si problemelor cauzate de un stil de viata sedentar.

CIO este in relatie de parteneriat cu AWI pentru indeplinirea scopurilor sale. Marie Sallois-Dembreville, director CIO pentru dezvoltare corporatista, branduri si sustenabilitate, afirma ca “orasele au sansa gasirii unor noi cai pragmatice  de a spori calitatea vietii cetatenilor lor in general si a celor tineri, in special. AWI este o solutie potentiala pentru promovarea unui stil de viata activ si sanatos. Este demonstrat ca pot sa se realizeze, astfel,  beneficii pe termen lung, care sunt in perfecta concordanta cu dezideratele CIO.”