Stiri

5 octombrie 2017 Stadionul gazda pentru ceremoniile de deschidere si inchidere ale PyeongChang 2018, finalizat oficial

Lucrarile la stadionul unde se vor desfasura ceremoniile de deschide si inchidere ale Jocurilor Olimpice de iarna - PyeongChang 2018  au fost finalizate oficial, dupa 22 de luni de la prima lovitura de lopata data, in decembrie 2015.
Structurat pe sapte nivele, avand un diametru de 72 m, o baza conceputa sub forma de pentagon de 58.790 metri patrati si o capacitate de 35.000 de spectatori, stadionul este situat in Plaza Olimpica.

Oficialii afirma ca cele cinci unghiuri simbolizeaza obiectivele Pyeongchang 2018 : economia, mediul, IT, artele si pacea.

In apropiere s-au construit, cu titlul de cladiri temporare, Pavilionul de Cultura, Pavilionul de Informatie si Tehnologia Comunicarii (ICT) si “Medal Plaza”.

Pavilionul ICT, pe doua etaje, va gazdui expozitii la primul nivel, prezentand lucrari semnate de artistul media Nam June Palk si alti artisti contemporani ca Lee Jung Seob si Park Su-geun.

La etajul al doilea se afla zona ICT in care vizitatorii pot experimenta tehnologii olimpice avansate.

Medal Plaza, cu un singur etaj si o suprafata de 1.267 metri patrati, va fi locul unde se vor decerna medaliile olimpice.

“Cladirea pentru Ceremoniile de Deschide si Inchidere s-a finalizat, dar mai avem de lucru la scena si alte facilitati”, a spus presedintele Pyeongchang 2018, Lee Hee-Beom. “Dupa ce JO se vor fi terminat, stadionul si celelalte cladiri permanente vor fi utilizate pentru performanta, evenimente sportive si expozitii de arta”.