You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Catalina Ponor, Larisa Iordache si Marian Dragulescu, decorati de presedintele Romaniei

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), a fost prezent la ceremonia in cadrul careia Catalina Ponor, Larisa Iordache si Marian Dragulescu au fost decorati de presedintele Klaus Johannis. La evenimentul organizat la Palatul Cotroceni cu o zi inainte de plecarea delegatiei Romaniei la Campionatele Mondiale de gimnastica artistica de la Montreal, au mai fost prezenti Marius-Alexandru Dunca, ministrul Tineretului si Sportului,  Maria Fumea, vice-presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica (FRG) si antrenorii Ioan Suciu, Cristian Moldovan si Lucian Sandu.

Catalina Ponor a primit Ordinul Serviciul Credincios in Grad de Ofiter, Larisa Iordache a fost recompensata cu Ordinul Meritul Sportiv, Clasa a III-a, iar Marian Dragulescu si-a completat colectia cu Ordinul Serviciul Credincios in Grad de Ofiter.

Presedintele Klaus Johannis i-a felicitat pe cei trei sportivi si le-a urat succes la Mondiale. ”Am deosebita onoare de va felicita pentru rezultatele exceptionale obtinute in gimnastica pe parcursul carierei. In semn de apreciere si recunostinta pentru modul laudabil in care reprezentati tara, pentru determinarea si perseverenta de care ati dat dovada, va ofer aceste decoratii si va multumesc pentru momentele emotionante pe care ni le-ati oferit noua, tuturor romanilor. Am tinut in mod special sa va inmanez aceste distinctii astazi, cu cateva ore inainte sa plecati la Campionatele Mondiale de la Montreal, un loc simbolic pentru performantele din gimnastica romaneasca. Am vrut, asadar, ca aceste distinctii sa fie pentru dumneavoastra un imbold, pentru ca romanii au in continuare mari asteptari de la dumneavoastra”, le-a spus Iohannis celor trei sportivi.

Din echipa Romaniei, care in perioada 2 – 8 octombrie 2017 va participa la cea de-a 47-a editie a CM de gimnastica, fac parte gimnastii: Larisa Iordache, Catalina Ponor, Ioana Crisan, Marian Dragulescu, Andrei Muntean, Cristian Bataga, Andrei Groza, Andrei Ursache, Vlad Cotuna. Sportivii vor fi insotiti de antrenorii Cristian Moldovan, Lucian Sandu, Liliana Cosma, Ioan Suciu, Adrian Capatana si Ionut Corlaci.

Galerie foto