Stiri

25 septembrie 2017 Felicitari gimnasticii aerobice romanesti pentru salba de medalii de la CE

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), i-a felicitat pe toti medaliatii la Campionatele Europene de gimnastica aerobica si pe componentii colectivului tehnic care au contribuit la acest succes.

„Un rezultat mare al gimnasticii aerobice romanesti care mentine Romania in topul tarilor cu traditie in acest sport ”, a spus Mihai Covaliu. „Ii felicit atat pe medaliati, pe antrenorii lor si pe toti componentii colectivului tehnic, cat si Federatia Romana de Gimnastica care se implica in buna organizare a pregatirii sportivilor. Imbucurator este faptul ca si la juniori au fost obtinute rezultate remarcabile, o dovada ca, deja, continuitatea este asigurata”.

Romania a cucerit trei medalii de aur si trei de bronz, in finalele rezervate seniorilor din cadrul Campionatelor Europene de gimnastica aerobica de la Ancona (Italia).

Dupa titlul european cucerit in competitia pe echipe, tricolorii au mai cucerit doua medalii de aur in proba de trio, prin Andreea Bogati, Marian Brotei si Gabriel Bocser, si la grup, prin Lucian Stefan Savulescu, Dacian Nicolae Barna, Andreea Bogati, Marian Brotei si Gabriel Bocser.

Medaliile de bronz au fost obtinute la trio, de Lucian Stefan Savulescu, Lavinia Ioana Panaete, Dacian Nicolae Barna, la aero dance, de Lavinia Ioana Panaete, Steliana Stoenescu, Bianca Maria Gorgovan, Ioana Andreea Darie, Constantina Cioveie, Denisa Ganea, Cristina Nedelcu si Maria Bianca Becze si la perechi mixte, de cuplul Dacian Barna/Andreea Bogati.

La juniori, Romania a cucerit titlul european la grup, prin Isabela Dumitrascu, Francesca Morar, Zsofia Meszar, Sandra Dinca, Lorena Jinga, si medalii de bronz prin David Gavrilovici, la individual masculin, si prin David Gavrilovici si Sarmiza Niculescu, la perechi mixte. La acest bilanț s-a adaugat argintul din intrecerea pe echipe.