Stiri

22 septembrie 2017 Medaliile pentru PyeongChang 2018, prezentate la Seul si New York

Medaliile care vor fi oferite castigatorilor la Jocurile Olimpice de la PyeongChang din 2018 au fost prezentate oficial in cadrul intr-un eveniment special organizat simultan in Seul si New York.

La Seul, medaliile au fost prezentate de Do JOng-hwan, ministrul coreean al Sportului, Dong Suk-doo, vice-guvernatorul provinciei Gangwon, si Lee Hee-beom, presedintele PyeongChang 2018, care au explicat ca "designul medaliilor este o compilatie superb realizata intre cultura coreeana, traditiile noastre si Spiritul Olimpic. Am dorit sa creem un simbol al Coreei prin prisma tuturor amintirilor frumoase pe care sportivii participanti le vor duce inapoi acasa dupa PyeongChang 2018".

Simultan cu prezentarea de la Seul, a avut loc un eveniment special de prezentare a Medaliilor Olimpice la Metropolitan Museum din New York, intitulat "PyeongChang 2018 la Met: Celebram Jocurile Olimpice de Iarna pentru Pace", la care invitatul principal a fost presedintele coreean Moon Jae-in, aflat la New York pentru Adunarea Generala ONU. Momentul principal al prezentarii de la Metropolitan a fost acela al acordarii simbolice a primei Medalii de Aur de catre presedintele coreean fostei patinatoare de viteza Kim Gui-jin, una dintre figurile cele mai indragite ale publicului coreean al sporturilor de iarna.

Medaliile au fost create de designerul industrial sud-coreean Lee Suk-woo, iar conceptul incorporeaza alfabetul coreean "Hageul", un sistem de litere unic in Coreea, care a fost folosit si la design-ul pictogramelor si al emblemelor oficiale al JO PyeongChang 2018. Consoanele au fost transformate in figuri tridimensionale care completeaza design-ul reversului, care prezinta disciplina sportiva si proba pentru care medalia va fi oferita. Pe fata medaliei se afla Sigla Olimpica pe fondul unor linii diagonale care simbolizeaza istoria JO, precum si determinarea, entuziasmul si pasiunea participantilor.