Stiri

12 septembrie 2017 Antrenorul emerit Tudor Petrus a incetat din viata

Tudor Andrei Petrus, Maestru Emerit al Sportului si Antrenor Emerit, a decedat la varsta de 68 de ani.

Tudor Petrus a devenit antrenor dupa o cariera sportiva la nivel inalt incununata cu participarea in probele de floreta la doua editii ale Jocurilor Olimpice, la Montreal, in 1976, unde s-a clasat pe locul 45 la individual si pe locul 9 pe echipe, si la Moscova, in 1980, unde a ocupat locul 35 la individual si locul 5 pe echipe.

Sub indrumarea sa, echipa feminina de floreta a Romaniei a si-a adjudecat de doua ori aurul la Campionatele Mondiale, in 1994 si in 1995, iar Laura Badea a devenit campioana olimpica la individual la Jocurile Olimpice din 1996 de la Atlanta.

In ultimii ani din viata, Tudor Petrus a fost antrenor federal in cadrul Federatiei Romane de Scrima si tehnician la CSU Poli Timisoara. Pe 2 octombrie, Tudor Petrus ar fi implinit 68 de ani.

Sicriul cu trupul neinsufletit al fostului mare antrenor va fi depus azi, la ora 15:00, la Capela mare din incinta Cimitirului Bellu Ortodox, iar slujba de inmormantare va avea loc miercuri, 13 septembrie, de la ora 15:00, tot la Cimitirul Bellu Ortodox.

Odihneasca-se in pace!