Stiri

8 septembrie 2017 Comitetul Olimpic al SUA a lansat un program de indrumare a elevilor coreeni

Cu mai putin de jumatate de an pana la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna 2018, Comitetul Olimpic al Statelor Unite (USOC) a lansat un program de indrumare pentru tinerii din Republica Coreea, care ii va avea ca mentori pe dansatorii pe gheata olimpici Maia si Alex Shibutani. Acestia vor interactiona cu tinerii elevii atat pe cale virtuala cat si in cadrul unor intalniri personale pe care le vor avea in lunile dinaintea Jocurilor.

Programul, care face parte din initiativa "Thank You, PyeongChang" a USOC, va functiona in parteneriat cu Comitetul de Organizare PyeongChang pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice de Iarna 2018 (POCOG), precum si cu Scoala Internationala Jinbu. Campania isi propune sa contribuie la mostenirea pozitiva a Jocurilor PyeongChang, sa spuna multumesc poporului din Republica Coreea pentru ospitatlitate si sa transmita comunitatii mondiale spiritul olimpismului.

Maia si Alex Shibutani vor incepe lectiile de indrumare cu elevii de la Middle School din Jinbu, mai intai prin intermediul chat-ului video, in cursul lunii septembrie, dupa care se vor intalni personal cu ei, in februarie. Parteneriatul are si un caracter bidirectional, elevii urmand sa-i invete la randul lor pe cei doi frati dansatori pe gheata despre cultura coreeana si despre ce se pot astepta sportivii si sustinatorii lor la inceperea Jocurilor, in februarie. Lectiile valoroase oferite de elevii coreeni, ale caror varste sunt cuprinse intre 13 si 15 ani, vor fi incluse in Programul Echipei de Ambasadori ai SUA, care va include sesiuni de pregatire la care vor participa componentii echipelor olimpice si paralimpice din SUA.

”Suntem foarte pasionati de miscarea olimpica si de valorile olimpice si credem in puterea lor de a inspira si de a uni generatii mai tinere in intreaga lume”, a spus Alex Shibutani, care se numara printre cei mai buni dansatori de gheata din lume, dupa ce, alaturi de partenera sa, a terminat pe locul 9 la Jocurile Olimpice de Iarna din 2014, de la Sochi, si a castigat trei titluri de campion mondial in ultimii sase ani.

Perechea a fost aleasa cu grija de USOC, considerandu-se ca "personifica spiritul Miscarii Olimpice".

Maia si Alex, care au venit din Ann Arbor in Michigan, au inceput programul prin lansarea unui film pentru elevi care sa coincida cu prima zi a anului scolar 2017-18. In cadrul acestuia, cei doi au vorbit despre entuziasmul lor de a-i invata pe oameni cu privire la subiecte cum ar fi valorile olimpice, sanatatea si alimentatia si ce trebuie sa fie olimpienii si si-au exprimat entuziasmul ca au avut ocazia sa invete despre cultura coreeana,in timp ce se pregatesc sa concureze la PyeongChang 2018.

"Suntem foarte incantati sa fim mentori pentru elevii care ar putea fi urmatoarea generatie de olimpieni din Coreea", a declarat Alex. "Suntem foarte pasionati de miscarea olimpica si de valorile olimpice si credem in puterea lor de a inspira si de a uni generatii mai tinere in intreaga lume. Pentru a putea impartasi aceasta pasiune cu elevii de la Jinbu Middle School este o mare onoare”.

Maia a adaugat: "A fi capabil sa inveti despre cultura coreeana si sa intri in contact cu copiii din PyeongChang este foarte special. Abia asteptam sa ii cunoastem personal si sa impartasim ceea ce invatam de la ei cu colegii nostri de echipa din SUA, la fel cum impartasim experientele noastre ca Olimpieni si entuziasmul Team USA de a fi in PyeongChang ".

Lee Hee-Beom, presedintele Comitetului de Organizare a Jocurilor, considera ca initiativa "Multumim, PyeongChang" va fi extrem de benefica pentru elevi si va completa activitatea desfasurata in intreaga republica Coreea in timpul PyeongChang 2018 . "Initiativa USOC in ceea ce priveste indrumarea elevilor locali este un extraordinar plus fata de munca pe care o facem cu scolile din intreaga tara in timpul Jocurilor", a spus el. "Aceasta este o ocazie uimitoare pentru elevii din Jinbu Middle School de a interactiona, de a invata si de a se intalni cu sportivii olimpici din Statele Unite si speram ca acest lucru ii va inspira pe multi dintre acestia sa practice sporturile de iarna si sa inteleaga mai bine valorile olimpice ".