Stiri

5 septembrie 2017 Presedintele CIO a salutat includerea probei de echipe mixte la CM de judo

Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic, a salutat includerea in premiera a probei de echipe mixte la Campionatele Mondiale de Judo de la Budapesta, adaugand ca aceasta proba va deveni si mai importanta in contextul Jocurilor Olimpice din Tokyo 2020.

Bach a participat la eveniment alaturi de Marius Vizer, presedintele Federatiei Internationale de Judo, si Pál Schmitt, ex-presedinte al Comitetului Olimpic Maghiar si al Ungariei, actualmente membru CIO.

In competitie au intrat 21 de tari, cu echipe mixte formate din 12 judoka, cate 2 pentru fiecare categorie de greutate. Japonia a castigat finala acestei noi probe in fata echipei Braziliei cu 6-0 adaugand inca o medalie la cele sapte castigate la nivel individual, iar premierea a fost facuta de presedintele CIO.

Thomas Bach a reiterat angajamentul Miscarii Olimpice in privinta paritatii de  gen si importanta promovarii noului format in sport, declarand ca „stie ce inseamna sa castigi o medalie cu o echipa mixta”, fiind medaliat cu aur la scrima in 1976, la Montreal. „Este foarte important sa pot vorbi din experienta (...). Aceasta proba mixta are o semnificatie cu totul speciala pentru mine, deoarece avem sportivi individuali care simt echipa si spiritul ei” a comentat Thomas Bach.