Stiri

16 august 2017 Peste 2000 de inscrieri pentru mascota Jocurilor Olimpice Tokyo 2020

Un numar de 2042 de desene au fost inscrise in concursul pentru desemnarea mascotei oficiale a Jocurilor Olimpice si a Jocurilor Paralimpice din 2020, din care 1774 design-uri realizate individual iar restul de 268 de design-uri creatii ale unor grupuri de lucru. Data limita de depunere a proiectelor a fost 14 august.

Urmatorul pas pentru Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice din Tokyo 2020 va fi sa selecteze, pana in luna decembrie, o „lista scurta” a proiectelor, din care va fi ales castigatorul, desemnat de copiii din scolile primare din intreaga Japonie. Copiii vor vota desenele iar in cursul lunii februarie 2018, design-ul cu cele mai multe voturi va fi declarat mascota a JO Tokyo 2020. Totusi, numele mascotei va fi ales de creatori profesionisti.

Comitetul de Organizare doreste sa evite orice controversa privind legalitatea logo-ului motiv pentru care a intocmit o lista de conditii stricte la care au trebuit sa adere toti cei care au depus desene in concurs. Reactia vine dupa ce organizatorii au trebuit sa renunte la logo-ul precedent dupa ce au fost acuzati de plagiat de catre creatorul emblemei Teatrului din Liege, Belgia.

La precedentele Jocuri Olimpice de la Tokyo (1964) nu a existat o mascota, acest simbol neexistand inca. Prima mascota JO a aparut doi ani mai tarziu la JO de Iarna de la Grenoble. La editia din 2016 a Jocurilor Olimpice si Paralimpice, mascotele Vinicius si Tom au reprezentat fauna si flora Braziliei.