Stiri

7 august 2017 Sarbatoare in Coreea la inceperea numaratorii inverse a celor 200 de zile ramase pana la PyeongChang 2018

Cu 200 de zile inainte de startul Jocurilor Olimpice de Iarna PyeongChang 2018 in Seul si provincia Gangwon au avut loc evenimente speciale care au marcat momentul inceperii numaratorii inverse.
La Chuncheon, capitala provinciei Gangwon, a avut loc un festival de focuri de artificii denumit „G-200”, la care au participat peste 200.000 de spectatori, inclusiv demnitari, sportivi, reprezentanti ai mass-media, locuitori si vizitatori ai zonei. In timp ce focurile de artificii au luminat cerul cu stele colorate, publicul a fost uimit si de alte evenimente care au avut loc in cursul serii: un spectacol oferit de Corul Copiilor Chuncheon si un show de dans al Companiei Dance Provincial din Gangwon. Patinatorul Kim Chulmin, medaliat cu argint olimpic la patinaj viteza, si Kim Bo-reum, detinatorul recordului mondial la 3000m si 5000m, au dat mesaje de felicitare multimii incantate.

Festivalul de artificii va deveni traditional si va avea loc in fiecare an in provincie pentru a angaja natiunea si a pastra spiritul olimpic care se construieste inainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor pe 9 februarie.

Moon Jae-in, presedintele Republicii Coreea, a sarbatorit inceperea numaratoarei inverse a celor 200 de zile ramase pana la startul Jocurilor, la PyongChang, in incinta Centrului de Conventii Alpensia, cladirea care va servi drept Centru de Presa pe perioada JO, alaturi de membri ai Comitetului de Organizare a JO 2018, voluntari si localnici.

Seful statului sud-coreean le-a multumit pentru sprijin celor prezenti pentru munca depusa si devotamentul aratat si si-a declarat inca o data arata sprijinul pentru organizarea competitiei. Cu aceasta ocazie Moon Jae-in a devenit Ambasador Onorific al PyeongChang 2018.