Stiri

6 august 2017 Premiile Pentru Promovarea Olimpismului 2016

In cadrul sedintei anuale privind Programul national de educatie olimpica prin sport, in cadrul voluntariatului olimpic, organizata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) prin Academia Olimpica Romana (AOR), cu sprijinul Solidaritatii Olimpice (departament in cadrul Comitetului International Olimpic care a incurajat si sustinut financiar desfasurarea reuniunii), care are loc la acest final de saptamana la Complexul Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani, s-au acordat doua premii - Pentru Promovarea Olimpismului 2016.

Distinctiile au fost oferite filialei AOR Botosani, pentru activitatea de educatie olimpica desfasurata la nivelul judetului, si directorului AOR Dolj Mihai Milu, pentru devotamentul de care a dat dovada in promovarea valorilor olimpice.

Din partea AOR Botosani, Elena Alecsa, directorul filialei, a declarat: „Suntem onorati ca eforturile noastre au fost remarcate. Nu mai este un secret pentru nimeni ca miscarea olimpica din judetul Botosani este foarte puternica, actiunile noastre desfasurandu-se la nivel de scoli generale si licee, inclusiv cele pentru persoanele cu dizabilitati. De asemenea, promovam ideile olimpice chiar si in gradinitele de la sate. Acest premiu ne motiveaza si ne dorim ca si anul viitor sa fim primii in domeniu, desi stim ca nu va fi usor”.

La randul sau,  Mihai Milu a spus: “Este o onoare care ma obliga sa tin standardele la fel de sus ca si pana acum. Ma bucur ca, desi au fost numeroase nominalizari, eu am fost cel care a primit acest premiu pe care il dedic colegilor de la DJTS Dolj, ISJ, FEFS Craiova, precum si voluntarilor. Nu in ultimul rand vreau sa remarc faptul ca distinctia reprezinta de fapt o incununare a activitatii AOR, filiala Dolj, fara de care n-as fi putut primi acest premiu”.

Nicolae Dinescu Maracinescu, directorul AOR Valcea, a oferit o diploma si o distinctie Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si Academiei Olimpice Romane.