Stiri

2 august 2017 In premiera, CIO va acorda Premiul pentru Intreaga Cariera de Antrenor

Apreciind rolul exceptional pe care antrenorii il au in viata unui sportiv, Comitetul International Olimpic (CIO) va acorda incepand din acest an,  primul Premiu pentru Intreaga Cariera de Antrenor. Nominalizarile pentru acest premiu vor putea fi facute de  membri CIO, Olimpieni, Federatii Internationale, Comitete Nationale Olimpice, membri ai Comisiei CIO a Sportivilor si Comisiei CIO privind Anturajul Sportivilor. Perioada de depunere a nominalizarilor, inceputa astazi, se va incheia pe 15 septembrie a.c.

In urma deciziei Comitetului Executiv CIO, acest nou premiu anual, sustinut de catre Comisia CIO privind Anturajul Sportivilor, va recunoaste importanta si realizarile exceptionale ale antrenorului si contributia sa la viata Olimpienilor si a Miscarii Olimpice.

Kit McConnell, Directorul Sportiv al CIO, a declarat ca „CIO apreciaza importanta vitala si influenta antrenorilor in dezvoltarea sportivului asa ca este o oportunitate pentru noi de a recunoaste rolul pe care acestia il au si asteptam sa primim nominalizarile din partea Miscarii Olimpice. Acest premiu este o sansa de a evidentia un barbat sau femeie antrenor care a reprezentat spiritul si filozofia dezvoltarii sportivilor”.

Acest premiu este o oportunitate unica de a recunoaste un antrenor sau antrenoare, la pensie, care a participat la cel putin o editie a Jocurilor Olimpice si care a sustinut si ajutat sportivi in drumul lor spre atingerea visurilor sportive.

Pentru mai multe detalii (EN): https://hub.olympic.org/library/ioc-coaches-awards/#_ga=2.43103269.1679178145.1501668522-1221408320.1480408281