Stiri

29 iulie 2017 Presedintele Curtii Administrative Supreme din Italia, numit director al SIGA

Forumul Aliantei Globale de Integritate in Sport (SIGA) a atras liderii importanti din intreaga lume la Lisabona pentru a identifica problemele cu care se confrunta sportul mondial si solutiile la aceste probleme. Dupa terminarea evenimentului, Consiliul SIGA a declarat ca „traim intr-o perioada de importanta critica pentru sport si, in special, pentru viitorul sportului. Ce a fost clar din acest Forum este ca sunt multe persoane si organizatii cu idei asemanatoare in lume in ceea ce priveste sportul si rolul sau pozitiv in a modela viitorul.”

SIGA este o coalitie neutra si independenta formata din mai mult de 80 de suporteri la nivel global si este singura organizatie care ii aduce impreuna pe cei din sport, guverne, invatamant universitar, organizatii internationale, sponsori, afaceri, ONG-uri si companii, din fiecare regiune a lumii, in jurul unei cauze comune, aceea de a intretine si dezvolta integritatea prin sport.

SIGA l-a numit pe Franco Frattini, presedinte al Curtii Administrative Supreme din Italia, Director al SIGA. Acesta va avea un mandat de patru ani. Respectat pentru lupta sa impotriva Mafiei si crimei organizate, magistratul italian aduce cu el o experienta de 40 de ani in diplomatie, administratie si integritate. Frattini a fost de doua ori Ministru de Externe al Italiei precum si vice-presedinte al Comisiei Europene si Comisar de Justitie, Libertati si Securitate. In 2011, a primit Ordinul Olimpic din partea CIO.