Stiri

19 iulie 2017 Sase candidati pentru doua locuri in Comisia sportivilor din cadrul CIO

Comitetul Executiv al Comitetului International Olimpic (CIO) a aprobat candidatura a sase sportivi, practicanti ai sporturilor de iarna, pentru alegerile de la Comisia sportivilor din cadrul  CIO, care vor avea loc in timpul Jocurilor Olimpice de Iarna PyeongChang 2018 in luna februarie.

Nominalizati de Comitetele Nationale Olimpice (CNO), candidatii care se lupta pentru doua pozitii disponibile provin de pe trei continente si reprezinta cinci sporturi diferite.
Cei sase candidati sunt Astrid Uhrenholdt Jacobsen –  Norvegia (schi / schi fond),  Ander Mirambell – Spania (scheleton); Kikkan Randall – SUA) (schi / schi fond); Emma Terho –  Finlanda (hochei pe gheata); Hong Zhang – China (patinaj/patinaj viteza); si Armin Zoeggeler –  Italia (sanie).

Cele doua locuri din Comisie vor deveni disponibile in luna februarie, in 2018, dupa ce Angela Ruggiero, presedintele Comisiei, si Adam Pengilly, membru, isi vor finaliza mandatul.
Toti sportivii care participa la editia Jocurilor Olimpice de iarna din PyeongChang vor fi eligibili sa voteze pentru candidatii preferati. Dupa aprobarea Sesiunii CIO, cei doi olimpici alesi vor deveni membri ai CIO pentru un mandat de opt ani.

 Angela Ruggiero, actualul presedinte al Comisiei, a declarat: "Sunt incantata de numarul de candidati pentru locurile din Comisia sportivilor a CIO. Am toata increderea ca fiecare dintre cei sase este capabil atat sa reprezinte cu succes sportivii in Miscarea Olimpica cat si sa continue munca excelenta de pana acum a Comisiei. Le doresc tuturor noroc si ii indemn pe toti Olimpienii care concureaza la PyeongChang anul viitor sa-i voteze pe candidatii care doresc sa ii reprezinte in cadrul CIO".