Stiri

14 iulie 2017 Echipa Olimpica a Romaniei va purta echipamente PEAK pana in 2024

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), si Christin Bingrui Wu, vicepresedintele PEAK Sports, au semnat, la Casa Olimpica din Bucuresti, un parteneriat pe o perioada de sapte ani, pana in 2024, cu o valoare estimata de peste 1,5 milioane euro. Gratie acestui parteneriat va fi asigurata o imagine de inalta tinuta sportivilor si oficialilor care vor reprezenta Romania la competitiile sportive internationale majore organizate in perioada 2018-2024 sub egida CIO - Jocurile Olimpice, Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), Jocurile Europene (JE) si Festivalurile Olimpice ale Tineretului European (FOTE).

Prima competitie la care componentii Echipei Olimpice a Romaniei vor purta echipamentele PEAK va fi editia de iarna a JO din 2018, gazduita de localitatea PyeongChang (Coreea de Sud).

La semnarea primului parteneriat dupa 2012 prin care este asigurat echipamentul sportiv de reprezentare al Echipei Olimpice, alaturi de Mihai Covaliu si Christin Bingrui Wu au fost prezenti George Boroi, secretarul general al COSR, Kurt Guanqun Wu, directorul marketing PEAK International, Margarit Amza, manager general SportLife Romania, distribuitor oficial PEAK in Romania, membri ai Comitetului Executiv al COSR, conducatori ai federatiilor sportive din Romania, campioni si medaliati olimpici precum Marian Dragulescu, Alina Dumitru, Sandra Izbasa, Alin Moldoveanu, Corina Caprioriu, Viorica Susanu, Cristian Gatu, antrenori de renume mondial ca Mariana Bitang si Octavian Bellu, numeroase personalitati ale sportului romanesc.

Mihai Covaliu a motivat alegerea echipamentului PEAK prin faptul ca brandul chinez se afla in plina expansiune globala: „Ne asociem cu o companie producatoare de echipament sportiv care a demonstrat performanta la cel mai inalt nivel si anume in baschetul profesionist american, in NBA. La ora actuala PEAK Sports este partenerul a 12 Comitete olimpice si este in plina expansiune. Am luat legatura si m-am sfatuit cu colegi si prieteni din celelalte Comitete olimpice aflate sub contract cu PEAK Sports si am auzit lucruri pozitive. Am fost personal in China si am vazut industria pe care o dezvolta, atitudinea, capacitatea, potentialul si seriozitatea cu care abordeaza fiecare parteneriat. Este primul contract, dupa 2012, prin care este asigurat echipamentul sportiv de reprezentare a Echipei Olimpice. Sunt materiale de calitate buna, sunt moderne, este o firma care deja este prezenta in NBA. Sunt bucuros ca o parte dintre sportivii prezenti la acest eveniment au aprobat, sa zic asa, calitatea materialelor”.

De asemenea, presedintele COSR a subliniat importanta unui partener care sa asigure o calitate superioara echipamentelor, nu un pret mic: „Pot sa spun ca ne-am dorit sa avem un partener cu care sa colaboram, care sa ne livreze echipament de calitate, care sa aduca un plus de valoare Echipei Olimpice, a identitatii ei vizuale si nu pot sa nu fac referire la procesul achizitiei de echipament care se desfasoara foarte greu si de multe ori nu primesti ceea ce iti doresti, ci ceea ce iti da cel care vine cu pretul cel mai mic. De aceea e foarte important sa avem un partener care sa ne puna la dispozitie echipament de calitate pentru competitiile la care participa Echipa Olimpica”.

Margarit Amza: „In calitate de distribuitor oficial PEAK, suntem pe piata din Romania de patru ani, timp in care am reusit, prin calitatea echipamentelor si serviciilor oferite, sa ne facem repede cunoscuti in randul unor foruri de specialitate, si al echipelor de club. Startul PEAK a fost dat cu o linie axata pe baschet, astfel ca prima federatie cu care am colaborat si lucram in continuare este cea de baschet. Azi, PEAK se adreseaza unui public mult mai larg, acoperind intreaga varietate de sporturi olimpice si neolimpice. Vreau sa subliniez ca, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro de anul trecut, PEAK a imbracat nu mai putin de 12 delegatii, mentinand trendul crescator de la o editie a Jocurilor Olimpice la alta. Colaborarea cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman nu este o misiune usoara, insa noi suntem convinsi ca putem onora cu seriozitate, eficienta si sinceritate acest parteneriat”.

Christin Bingrui Wu s-a declarat incantata de semnarea parteneriatului cu COSR si a promis ca sportivii romani vor beneficia de echipamente de cea mai buna calitate. “Ne-am dorit sa fim cunoscuti in intreaga lume si am reusit performante excelente. Sper ca Echipa Olimpica a Romaniei sa obtina rezultate din ce in ce mai bune in echipamentele PEAK”.

PEAK este unul dintre cele mai renumite branduri de echipament sportiv de pe mapamond, avand peste 30.000 de angajati si o piata de desfacere in circa 7000 de magazine de pe cinci continente. Listata la bursa din Hong Kong la 1,5 miliarde de dolari, firma PEAK imbraca delegatiile a 12 comitete olimpice, avand contracte in desfasurare cu zeci de federatii nationale si echipe de club din America, Europa, Australia, Africa si Asia.