Stiri

7 iulie 2017 Conceptul „Celor patru parcuri”, lansat la JOT Buenos Aires 2018

In cadrul celei de-a patra vizite a Comisiei Comitetului International Olimpic (CIO) de Coordonare a Jocurilor Olimpice pentru Tineret (JOT) Buenos Aires 2018, a fost dezvaluit un nou proiect al organizatorilor menit sa ii aduca pe tineri mai aproape de lumea sportului. Planul Comitetului de Organizare este de a transforma temporar patru parcuri din oras in locuri pentru practicarea gratuita a sporturilor, fiind astfel realizata o fuziune de competitie sportiva, muzica, festivaluri culturale si artistice, initierea in sport si programe educationale.

Comisia de Coordonare a fost impresionata de destinatiile diferite alese pentru cele patru parcuri: „Urban”, „Verde (Green)”, „Tecnopolis” si „Parc olimpic de tineret (Youth Olympic Park”. Comisia de Coordonare CIO a aprobat lista de activitati ce vor avea loc in parcuri si spera ca modelul Buenos Aires va fi preluat si de urmatoarele orase gazda.

Initierea in sport este un concept care a fost prezent si la editiile anterioare ale Jocurilor Olimpice pentru Tineret si consta in posibilitatea oamenilor de a incerca sporturi intr-un cadru organizat si educational. La JOT Buenos Aires 2018 vor fi fi organizate activitati la 30 de sporturi, cu accent pe cele populare in randul tinerilor. De asemenea, tinerii vor avea posibilitatea de a practica sporturile in viitoarele locuri de desfasurare a competitiei si chiar sa beneficieze gratuit de sesiuni de „Antrenament cu un Campion” in compania Olimpionicilor.

Gerardo Werthein, presedintele Comitetului de Organizare a JOT Buenos Aires 2018, a declarat ca „Buenos Aires 2018 va avea o abordare moderna si inovatoare. In loc sa asteptam tinerii sa vina spre sport, Jocurile isi propun sa aduca sportul, cultura si educatia catre tineri si sa ii implice pe acestia prin diverse activitati interactive. Va fi un eveniment deschis tuturor iar accentul va fi pus pe sustenabilitate”.