Stiri

5 iulie 2017 O pictura murala de 55 m, pe una dintre cladirile din Satul Olimpic al JOT 2018

Judoka Paula Pareto, campioana olimpica pentru Argentina la Jocurile Olimpice Rio 2016, este imaginea unei opere de arta murala de 55 de metri inaltime, amplasata pe Villa Soldati, din incinta viitorului Sat Olimpic al JOT Buenos Aires 2018. Paula Pareto, care masoara doar 1.5 metri, a sarbatorit dezvelirea picturii murale dupa ce a vizitat 200 de copii de la scolile din imprejurimi, carora le-a raspuns cu bucurie nenumaratelor intrebari. Judoka a povestit despre provocarile ei personale pe care le-a depasit pentru a deveni un sportiv de succes.

Considerata o comoara nationala, Paula a fost aleasa sa faca parte din proiectul de arta stradala pentru actiunile sale speciale atat in arena de sport cat si in afara ei. Cand nu castiga medalii de aur, Paula se ocupa de pacientii sai din spital, ca medic, dupa ce in 2014 a absolvit  Universitatea din Buenos Aires.

Muralul are o inaltime de 55 de metri, iar pentru realizarea acestuia au lucrat patru artisti, in frunte cu renumitul artist stradal Martin Ron, care au lucrat 15 zile si au folosit 180 de litri de vopsea. Pictura murala este unul dintre cele trei proiecte uriase de arta stradala din perimetrul Zonei Olimpice a JOT 2018, urmatorul fiind programat a fi dezvaluit publicului la sfarsitul anului.

Aceste picturi vor ramane si dupa incheierea JOT, ca parte din mostenirea lasata de Satul Olimpic al JOT Buenos Aires 2018, cladirile din cadrul Satului Olimpic urmand a deveni locuinte la preturi accesibile.