Stiri

26 iunie 2017 Beijing 2022 avanseaza cu planurile de sustenabilitate si continuare a mostenirii detinute

Comisia de Coordonare (CC) a Comitetului International Olimpic (CIO) a constatat cu placere progresele facute de Beijing in dezvoltarea planurilor de sustenabilitate si mostenire (a bazelor si infrastructurii de la JO 2008 – n.r.), cu ocazia celei de-a doua vizite in China, destinata trecerii in revista a pregatirilor pentru JO, de la inceputul verii.

“De la ultima noastra vizita, CO Beijing a realizat progrese notabile in pregatirile pentru JO iarna, de care vor beneficia orasul, regiunea si intreaga tara pentru urmatoarele decenii”, a spus presedintele CC Alexander Zhukov.”Este foarte clar ca organizatorii chinezi au urmarit sa aplice spiritul Agendei 2020 in pregatirile JO iarna. Astept cu placere continuarea colaborarii pe aceste subiecte importante, sub conducerea lui Cai Qi, noul presedinte al Comitetului de Organizare (CO) Beijing 2022, cu care am construit deja o relatie favorabila”.

CC a vizitat patru obiective din Beijing: noul patinoar pentru patinaj viteza “The New National Speed Skating Oval”, stadionul principal acoperit “The Capital Indoor Stadium”, Centrul Sportiv Wukesong “Wukesong Arena” si Parcul Industrial Shougang “Shougang Industry Park”. Terenul unde se va construi Speed Skating Oval este deja pregatit pentru lucrarile de constructie si va fi gata pana la sfarsitul anului 2019.

Ambele baze, Capital Indoor Stadium  si Wukesong Arena au fost utilizate in timpul JO 2008 si vor fi reamenajate pentru JO iarna. Mostenirea din 2008 va fi continuata cu amenajarea de baze care vor gazdui partide de curling si hochei pe gheata. In perimetrul  Parcului Industrial Shougang, o fosta otelarie, se afla in prezent sediul Comitetului de Organizare si sediul Big Air 2022.

Parcul, revitalizat, va cuprinde posibilitati de cazare, recreere si facilitati sportive pentru public si sportivi de performanta.

In general, infrastructura nu numai ca a continuat capitalizarea mostenirii din 2008 dar a gasit solutii sustenabile pentru o integrare pe termen lung, conform normelor LEED (Leadership in Energy & Environmental Design).

Zhukov a incheiat, spunand:”Beijing 2022, prin presedintele Cai, a subliniat determinarea de a realiza o editie de succes a Jocurilor de iarna olimpice si paralimpice, avand in centrul atentiei sportivii, iar aceasta vizita m-a facut sa am toata increderea ca aceasta ambitie se va realiza”.

Urmatoarea vizita a CC al CIO pentru Beijing 2022 va avea loc in 2018.