Stiri

16 iunie 2017 Presedintele COSR, prezent la cea de-a 60-a aniversare a FIL

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), si Alexandru Marius Dunca, ministrul Tineretului si Sportului (TS), au participat la cea de-a 65-a editie a Congresului Federatiei Internationale de Sanie (FIL), gazduita, in premiera, de Federatia Romana de Bob si Sanie.

Evenimentul care a marcat 60 de ani de la infiintarea oficiala a FIL –  in 1957, la Davos, a avut loc la Hotel Europa, din Eforie Nord. 

La Congresul FIL, alaturi de cei 140 de reprezentati din 35 de tari, au fost prezenti membrii Comitetului Executiv al FIL, in frunte cu Josef Fendt, presedintele FIL, precum si Irina Gladkikh, director in cadrul Comitetului International Olimpic (CIO) in relatia cu federatiile internationale de sporturi de iarna.

“Suntem bucurosi ca acest eveniment care a marcat aniversarea a 60 de ani de la infiintarea Federatiei Internationale de Sanie a avut loc la Eforie Nord, pe malul Marii Negre”, a spus presedintele COSR. “Din punct de vedere olimpic, cred ca un pas important a fost facut in 1959 cand CIO a aprobat ca sportul sanie sa fie inclus in programul Jocurilor Olimpice de iarna de la Innnsbruck, in 1964, cand au participat sportivi din 12 tari. Urez la multi ani forului international de sanie si tuturor sa se bucure de frumosul litoral romanesc al Marii Negre”.

Cu ocazia aniversarii celor 60 de ani de la infiintarea forului international de sanie, Mihai Covaliu i-a oferit un trofeu presedintelui FIL Josef Fendt.

Presedintele FIL a mai primit cate o placheta aniversara din partea ministrului TS Alexandru Marius Dunca si presedintelui Federatiei Romane de Bob si Sanie Gheorghe Sorin.

Momentele artistice din cadrul evenimentului au fost oferite de “Chromatic Cvartet”.