Stiri

16 iunie 2017 Olimpionica Laura Flessel-Colovic, un exemplu ca ministru al sportului francez

Asociatia Mondiala a Olimpionicilor (AMO) a salutat cu caldura nominalizarea recenta a Olimpionicei Laura Flessel-Colovic  in functia de Ministru al Sportului Francez.

Flessel-Colovic, dubla campioana olimpica si de sase ori castigatoare a campionatului mondial la scrima, a fost desemnata in pozitia guvernamentala de ministru al sportului, la scurt timp dupa preluarea presedintiei de catre Emmanuel Macron. Ea se afla acum in serviciul guvernului condus de primul ministru Edouard Philippe.

Cariera sportiva de exceptie a sportivei se intinde pe durata a cinci editii de Jocuri Olimpice, la care a castigat aurul la individual si cu echipa, la probele de spada de la Atlanta 1996. A fost, de asemenea, purtatoarea de drapel a delegatiei Frantei la JO 2012 de la Londra. Cu un total de cinci medalii olimpice, este cea mai titrata Olimpionica franceza.

Joel Bouzou, presedintele AMO a declarat: “AMO saluta cu bucurie numirea Olimpionicei Laura Flessel-Colovic in calitate de ministru al sportului francez. Desemnarea ei reprezinta un exemplu minunat al potentialului detinut de Olimpionici pentru a deveni lideri puternici si factori decizionali importanti la cel mai inalt nivel al guvernantei in sport. Aplaudam guvernul francez pentru alegerea facuta(...) Personal imi amintesc ca am cunoscut-o pe Laura pe vremea cand era o speranta a scrimei, crescuta in Guadelupe, iar eu mergeam prin tara in calitate de Campion Mondial si Olimpic la pentatlon modern. Am avut privilegiul de a-i urmari cariera si de a o admira cum a devenit campioana olimpica, iar acum lider al sportului francez. Ii urez toate cele bune pentru provocarile si oportunitaile care-i stau in fata”.